Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uysal: “5 Sporcuyla Rio’ya Katılmak İstiyoruz”

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Rio Olimpiyatları’na en az 5 sporcuyla katılmak istediklerini söyledi.Samsun’da düzenlenen olimpiyat puan müsabakası Judo Grand Prix’inde judo ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Judo...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Rio Olimpiyatları’na en az 5 sporcuyla katılmak istediklerini söyledi.
Samsun’da düzenlenen olimpiyat puan müsabakası Judo Grand Prix’inde judo ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, “Bu yarışın bizim için önemi olimpiyatlara yüzde 100 puan vermesi. Sporcularımız bu ortamı iyi değerlendirdi. Normalde biz burayı ilk üçte tamamlamayı düşünüyorduk. Bu gün itibariyle ilk iki sıradayız. Bir altın, iki gümüş ve bir bronz madalyayla tamamladık. Sporcularımızın sürekli performansı artıyor. Bu tür organizasyonlar sayesinde hem federasyonun hem de oyuncuların tecrübesi artıyor. Rio Olimpiyatları’na en az 5 sporcuyla katılmayı ve bir de madalya almayı hedefliyoruz. Sporcularımız emin adımlarla ilerliyor. Dünya Federasyon Başkanı buradaki organizasyonun diğer organizasyonlara göre çok daha iyi olduğunu ifade etti. Bu da bizim için çok önemli ve çok gurur verici bir şey. Dört yıl önce bu turnuvaya başladığımızda çok acemiydik. Dört yılın sonunda ise aldığımız yola bakıldığında en üst seviyeye geldik. Bu organizasyon 11 ülkede yapılıyor. Dünya Federasyon Başkanı bu organizasyonu, Japonya, Almanya, Fransa ve benzeri ülkelerden daha iyi yaptığımızı söyledi" şeklinde konuştu.
“2020 VE SONRASI İÇİN ÇOK DAHA ELİT ÜST SEVİYEDE SPORCULAR ÇIKACAKTIR”
Gençlik ve Spor Bakanlığının başlatmış olduğu Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) kapsamında judonun da olduğunu ifade eden, Uysal, "3 tane ilimizde yatılı, iki tane ilimizde de gündüzlü TOHM’lar var. Bakanlığımız ve Spor Genel Müdürlüğümüz judoya inanılmaz destek veriyorlar. Orada yatıyorlar, oradan okula gidiyorlar. Antrenmanlarını 4-5 tane hoca eşliğinde yapıyorlar. Konakladıkları yerler çok lüks yerler. Çalıştıkları salonlar mükemmel. O salonların benzerleri sporcu fabrikası adı altında tamamlanmak üzere. Hemen hemen her birinin içinde judo salonu da var. Ümit ediyoruz bu tesislerde 2020 ve sonrası için çok daha elit üst seviyede sporcular çıkacaktır” dedi.
“2020’NİN ÇALIŞMALARINI BAŞLATTIK”
Beş tane Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri’nde 120 sporcunun olduğunu belirten Uysal, "Artı Milli Takımlarda 60-70 sporcumuz var. Toplamda ise 190 kişilik bir havuzumuz var. Mart ayında 2020’nin çalışmalarını başlattık. Bununla beraber ilk oluşturduğumuz kafileyi de Bosna’ya Avrupa Kupası’na yolladık. Orada 60 kişiyle yarıştık. Takım halinde birinci tamamladık. Sporcularımızın öncelikle antrobomik ölçümlerini yapıyoruz. Fiziksel testlerini yapıyoruz. Dört ay aralıklarla yaptığımız bu testler sonucunda çalışmalarını yönlendiriyoruz. 2013 yılının sonunda profesyonel bir firmayla anlaştık. Bu çalışmaları bu şekilde yürütüyoruz. Bundan sonraki süreçte Sağlık Dairesi Başkanlığı tarafından da bu testler ve ölçümler yapılabilecek. Sporcuların mutlaka performans olarak ilerlediğini ve değiştiğini gözlemek için bu testlerin yapılması gerekiyor. Aynı zamanda beraberinde bir sakatlık olduğunda sporcunun emin ellerde tedavisinin yapılması gerekiyor. Şuana kadar biz bu hizmeti profesyonel olarak almıştık. İnşallah bundan sonra da Spor Genel Müdürlüğümüzün bünyesindeki Sağlık Daire Başkanlığı tarafından yapılacak” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.