Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Usta: "Trabzonspor’u Yoğun Bakımdaki Bir Hastaya Benzetiyorum"

Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, “Trabzon’umuz çok ağır, çok ızdıraplı, çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Doktor olmam nedeniyle ben bunu yoğun bakımdaki bir hastaya benzetiyorum” dedi.Ankara’da bir otelde düzenlediği basın...

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2015 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2015 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, “Trabzon’umuz çok ağır, çok ızdıraplı, çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Doktor olmam nedeniyle ben bunu yoğun bakımdaki bir hastaya benzetiyorum” dedi.
Ankara’da bir otelde düzenlediği basın toplantısı ile başkentteki delegelerle buluşan Trabzonspor Başkan Adayı Usta, “Türkiye’de futbolun bir başkenti olacaksa istisnasız ve şüphesiz bunun adı Trabzon’dur” ifadesini kullandı.
"YOĞUN BAKIMDAKİ HASTAYA BENZETİYORUM"
Trabzonspor’un çok ağır, çok sıkıntılı günlerden geçtiğini belirten Usta, “Doktor olmam nedeniyle ben bunu yoğun bakımdaki bir hastaya benzetiyorum. Bazen hepimizin başına böyle şeyler gelir. Bazen yoğun bakıma bir hasta düşer, kapısında 4-5 yakını vardır. Bazen yoğun bakımda öyle bir hasta olur ki onlarca, yüzlerce kişi aylarca yüzü hiç gülmeden o hastanın verdiği ızdırapla mutsuz bir şekilde, üzüntülü bir şekilde hayatını devam ettirir. Bu iki hasta arasında bir fark vardır. Birisi muhtemelen ölümü beklenen 90 yaşına 100 yaşına varmış, son yıllarında ızdırapla hayatını geçirmekte olan ve yoğun bakım durumu anormal karşılanmayan bir hastadır. Ama o onlarca, yüzlerce yakını büyük bir ızdırap içinde olanlar var ya, onlar için içerideki hasta ya çocuğudur ya eşidir, karısıdır, anne ya da bir babadır. Ciğerinden acısını derinden hissettiği öyle bir yakınıdır ki içerideki bütün ailesi mutsuzdur. İşte bizim Trabzonspor’umuz o halde ve biz de o Trabzonspor’un etrafında milyonlarca mutsuz insanlar olarak hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bunu asla ve asla kabul edemeyiz. Trabzonspor gibi bir marka bu duruma kesinlikle düşemez ve düşürülemez" diye konuştu.
“YILLIK GELİRİMİZİN İKİ KATI YILLIK BÜTÇE AÇIĞIMIZ VAR”
Trabzonspor’un ekonomik, sportif ve itibar konularında da çok sorunlu olduğunu ifade eden Usta, “Ekonomimiz maalesef çok kötü. Öyle kötü ki yıllık gelirimizin iki katı yıllık bütçe açığımız var. Yani gelirimizi düşünün, giderimizi düşünün aradaki fark 160 milyon, eski parayla 160 trilyon. Buna karşılık gelirimiz 80 trilyon. Yani bir yılda 80 milyon gelirimiz var 160 milyon açığımız var” değerlendirmesinde bulundu.
“BİZ BAŞTA SEÇİM HATASI YAPMIŞSAK ARKADAN DA SEÇİM HATALARI GELMEYE BAŞLIYOR”
Trabzonspor’un içinde bulunduğu ekonomik, sportif ve itibar sorunun seçim hatasından kaynaklandığını söyleyen Usta, şöyle devam etti:
“Seçimlerde biz karar veriyoruz, ortaya bir yönetim çıkıyor. Eğer biz burada isabetli bir karar vermişsek onların da seçimle ilgili ondan sonraki kararları büyük oranda doğru oluyor. Eğer biz başta seçim hatası yapmışsak arkadan da seçim hataları gelmeye başlıyor.”
“BİZE HER YER TRABZON”
’Kulüp Trabzon’dan yönetilsin’ ya da ’yöneten Trabzon’dan olsun’ gibi söylemlerin ortaya çıktığını belirten Usta, "Burası Trabzon. İstanbul da Trabzon. Antalya’da Trabzon. Bize her yer Trabzon. Bu kadar parçalanmışız şimdi bir de Trabzon, İstanbul parçalanması. Bizim için Trabzon, İstanbul hepsi aynı değerdedir" şeklinde konuştu.
“TRABZON, TRABZONSPOR VE BAŞARI AT BAŞI GİDEN ÜÇ TANE KAVRAMDIR”
"Trabzonspor’un 50 yıllık mazisine bakıp 150 yıllık geleceğini planlayacaksak önümüze koyacağımız şey başarıdır" diyen Usta, “Trabzon, Trabzonspor ve başarı at başı giden üç tane kavramdır. Hangi şartlar içinde bulunuyorsak bulunalım başarıyı birinci hedef olarak koymadığımız sürece camiamızın ne rahat uyuması mümkün ne de geleceğini garanti altına alması. Onun için ’50. yılda şampiyonluğa’ sloganı ile yola çıktık” ifadelerini kullandı.
“ORTA ÇAPTAKİ ANADOLU ŞEHRİNİN YAZDIĞI BU DESTAN ASLA SÖNEMEZ”
Usta, Akyazı’da yapımı devam eden stadın yanında yeni bir müze sözü vererek, şunları söyledi:
“Bizim tarihimiz bizim yaşta ve benim 10 yaş üstüm için yaşanılır bir tarihtir. Ama çocuklarımız için Trabzonspor tarihinin ne olduğu meçhul. Onlar bilmiyorlar. İyi de anlatamıyoruz. İşte onlara muhteşem bir müze hazırlıyoruz. Onlar oraya girip çıktıklarında Trabzonspor’un geleceği için orada şu hesabı yapmaya başlayacaklar; evet biz ilerleyen zamanlarda doktor olacağız, öğretmen olacağız, iş adamı olacağız, avukat olacağız, bakan olacağız ama bu 50 yıllık tarihi yazanların üzerine ilave sayfaları biz yazmak zorundayız. Bu orta çaptaki Anadolu şehrinin yazdığı bu destan asla sönemez ve büyütülerek yürümesi lazım. Mutlaka bunu yapmak zorundayız.”
Transfer konusunda Trabzonspor’un, Katar, Suudi Arabistan ve Bahreyn gibi olmaya başladığına dikkat çeken Usta, "Ömrünün sonbaharında para kazanmak için gidilen bir şehir oldu. Onlar profesyonel parasını alırsa da oynarlar. Hadi ödeyelim oynasınlar o da yok. Peki ne istiyoruz? Trabzonspor öyle bir kulüp ki aman Mbia ciğerin yansın ne olur koş. Ciğeri yanacak oyuncular o oyuncular değildir. O nedenle teknik kadro ve futbolculara döndüğümüzde yine bir seçim hatasıyla karşı karşıyayız. Bir politika, bir strateji hatası yapıyoruz” açıklamasını yaptı.
“AKYAZI KOMPLEKSİ 365 GÜN 24 SAAT YAŞASIN”
Usta, Trabzonspor’un yeni yapılacak olan Akyazı tesisleri ile ilgili de, "Akyazı denizin üzerinde dolgu, 700 dönüm müthiş bir yer. Şimdi bu stadı Avrupalı yapsa 365 gün 24 saat yaşayan ve Trabzonspor’a ayrıca yılda en az 15, 20 milyon daha gelir getiren bir kompleks haline gelecek. TOKİ başkanını tanırsınız o da Trabzonsporlu. Ben gittim kendisine ’sayın başkan Trabzon bizim derdimiz. Bu stada baktığımızda bu stadın altının ve çevresinin yaşayan bir yer olması lazım. Siz de destek verirseniz bu stadı biz hem sezon başına yetiştirelim hem de alışveriş merkezi, ticari alanlar, spor merkezleri, eğlence merkezleri, sinema, kongre üyelerimizin ya da divandaki üyelerimizin faydalanabileceği spor salonu, lokantası ve bir sürü alanları ile birlikte gelir getirecek bu yapıyla Trabzonspor’a yaklaşık 15 milyon daha gelir sağlayalım. Ve burası 365 gün 24 saat yaşasın’ dedim” ifadelerini kullandı.
Son olarak bordo-mavili taraftarlara seslenen Usta, "Ey Trabzonsporlular, ey milyonlar bu büyük markanın bize verdiği güçle, ne kadar zorda olursak olalım 3 büyük sıkıntımızdan hiçbirini arkada bırakmamak üzere yeni bir yolculuğa çıkıyoruz, sizlerle birlikte çıkıyoruz. Gelecekle ilgili bayrakları, sandıkları çıkarın. Bunu kesinlikle başaracağız diyorum ve sizlerin her birine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.