Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üst Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası Mersin’de Başladı

Türkiye Boks Federasyonu’nun 2016 yılı faaliyet programında yer alan ’Üst Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’ Mersin’de başladı. Şampiyonada dereceye giren sporcular Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’te yapılacak olan Üst Minikler...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 19:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 19:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üst Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası Mersin’de Başladı
Türkiye Boks Federasyonu’nun 2016 yılı faaliyet programında yer alan ’Üst Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’ Mersin’de başladı. Şampiyonada dereceye giren sporcular Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’te yapılacak olan Üst Minikler Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
Erdemli İlçesindeki kapalı spor salonunda Mersinli merhum boksör Kamal Nacaroğlu adıyla gerçekleştirilen turnuvaya 50 ilden 521 sporcu katıldı. Bir hafta sürecek müsabakalar sonunda dereceye giren sporcular Avrupa Şampiyonası’nda Türk Milli Takım forması giymeye hak kazanacak.
Turnuvayla ilgili bilgi veren Türkiye Boks Federasyonu Organizasyonlar sorumlusu İsmail Nazlı, "Mersinli Kemal Nacaroğlu kaybettiğimiz eski boksörlerimizden. Buradaki şampiyonaya onun ismini verdik. Burada üst minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nı gerçekleştiriyoruz. 13-14 yaş gurubundaki sporcularımız mücadele edecek. 50 ilden 521 sporcu bir hafta süresince şampiyon olabilmek, kendilerini kanıtlayabilmek için çok büyük mücadele verecekler" dedi.
"DERECEYE GİRENLER MİLLİ TAKIMA ALINACAK"
Dereceye giren sporcuların milli takıma alınacağını ifade eden Nazlı, "Sporcularımız Temmuz ayında Hırvatistan’da Zagreb’te yapılacak olan Üst Minikler Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanacaklar" diye konuştu.
Nazlı konuşmasında şunları da kaydetti:
"Mersin’de biliyorsunuz daha önce Akdeniz oyunları yapıldı. Türkiye Şampiyonası olarak 4 organizasyon düzenledik. İlgi de çok büyük, il müdürlüğünün desteği de çok büyük. Yine Mersin’i tercih ettik. Güzel bir organizasyon olacak ve buradaki sporcularımız Türkiye’nin geleceği olacak."
İlk maçını kazanan Mersinli sporculardan Ali Ataberk Gürbüzcan büyük mutluluk yaşadığını belirterek, "Önümüzdeki müsabakaları da almak istiyorum. İlk müsabakamı kazandım. Hedefim Türkiye forması. Türkiye’mi dünyada temsil etmek istiyorum" dedi.
Müsabakaları izleyen Siirtli sporculardan Aziz Çabuk ise, "Türkiye formasını giyip başarı kazanmak için geldim. Hedefimde Türkiye forması var" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.