Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite öğrencileri masa tenisi turnuvasında ter döktü

Anadolu’nun 20 farklı şehrinden Ankara’ya gelen üniversite öğrencileri, Özel Yurtlar Derneği (Yurt-Der) organize ettiği masa tenisi turnuvasında yarıştı. Çekişmeli geçen maçların ardından Yunus Emre Bağlar isimli öğrenci şampiyon...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üniversite öğrencileri masa tenisi turnuvasında ter döktü
Anadolu’nun 20 farklı şehrinden Ankara’ya gelen üniversite öğrencileri, Özel Yurtlar Derneği (Yurt-Der) organize ettiği masa tenisi turnuvasında yarıştı. Çekişmeli geçen maçların ardından Yunus Emre Bağlar isimli öğrenci şampiyon oldu.

Turnuva Turgut Özal Üniversitesi Spor Salonu'nda yapıldı. 32 öğrenci Türkiye Masa Tenisi Fedarasyonu’nun görevlendirdiği profesyonel hakemler gözetiminde karşılaştı. Çekişmeli geçen maçların ardından turnuvaya Ankara’dan katılan Yunus Emre Bağlar birinci, Konya’dan katılan Tarık Oğuz ikinci, yine Konya’dan katılan Yunus Emre Karakurt üçüncü, Ankara’dan katılan Enes Karakurt ise dördüncü oldu. Dereceye girenlere ödüllerini Yurt-Der Başkanı Enver Ak takdim etti.

Bu yıl ilk defa düzenledikleri masa tenisi turnuvasını geleneksel hale getireceklerini belirtti.

Turnuvaya başta Ankara, Konya, Samsun ve Eskişehir olmak üzere 22 ildeki dernek üyesi yurtlardan yarışmacıların katıldığını dile getiren Ak, "Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü profesyonel hakemleri görevlendirdi. Turgut Özal Üniversitesi de salonunu tahsis etti. 32 yarışmacı katıldı. Büyükşehirlerden iki kişi, diğer şehirlerden bir kişi geldi." dedi.

Üniversite gençliğinin sağlıklı ve başarılı olmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Ak, "Atalarımız 'sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' demiş. Masa tenisi tüm yurtlarda yapılabilecek en ideal branşlardan biri. Spora teşvik olması amacıyla bu turnuvayı düzenledik. Birinciye bin, İkinciye 750, üçüncüye 500, dördüncüye de 300 liralık hediye çeki ödül verdik. NT mağazalarından bu hediyelerini alabilecekler." dedi.

Turnuvada şampiyon alan Yunus Emre Bağlar, bu turnuvanın dostluk, kardeşlik ve sevgi duygularının pekişmesine katkı sağladığını ifade etti. Hem spor yaptıklarını hem de farklı illerden gelen yaşıtlarıyla kaynaştıklarını dile getiren Bağlar, "Diğer arkadaşlar da çok iyi oynadı ama birincilik bize nasip oldu. Yoğun ders programları arasında böyle bir etkinlik stres atmamıza yardımcı oldu." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.