Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünal Aysal, Fatih Terim'in ismini yine anmadı

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, alınan başarılar ve transfer döneminde yapılan harcamalarda geçen yıl görevden alınan teknik direktör Fatih Terim'in isminin yerine 'Dönemimdeki birinci teknik direktör' demesi dikkatlerden kaçmadı....

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, alınan başarılar ve transfer döneminde yapılan harcamalarda geçen yıl görevden alınan teknik direktör Fatih Terim'in isminin yerine 'Dönemimdeki birinci teknik direktör' demesi dikkatlerden kaçmadı.

Türk Telekom Arena'daki Çok Amaçlı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Divan Kurulu toplantısına Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, 2. Başkan Özkan Olcay, Başkan Yardımcısı Ümit Özdemir, Genel Sekreter Adnan Nas, Yönetim Kurulu üyeleri Mete İkiz, Mehmet Cibara, Mehmet Emin İpekdokuyan, Necati Demirkol ve Ebru Köksal katıldı.

YETKİMİZ VARKEN HİÇBİR GAYRİ MENKUL SATMADIK

Başkan Ünal Aysal, Divan Kurulu üyelerinden üç konuda yetki talebinde bulunduklarını, bazı üyelerde endişeler belirlendiğini ifade ederek, "Riva konusu ve diğer gayri menkuller konusunda ciddi yanlış anlaşılma var." dedi.

Hiçbir zaman gayri menkulu satma niyetinde olmadıklarını, 13 Nisan 2014'deki genel kurulda bunları anlattıklarını da belirten Başkan Aysal, şöyle devam etti:

"Aslına bakarsanız 3.5 senedir satış yetkimiz var ancak satmadık. Zaten böyle bir niyetimiz de yok. Gayri menkullerimiz orada duruyor, 300 milyon dolar borcumuz duruyor. Borcu birazcık azaltıyoruz sonrasında tekrar köpürüyor. Üç senede bu borçların maliyeti 81.4 milyon dolar civarında. Bu borcu ne kadar taşıyabiliriz, ben bunu taşımak istemiyorum. Gayri menkullerimizi değerini kaybetmeden artı değer katarak borçlarımız aşıya çekip kulübü yaşayabilir kulüp havasına sokmak istiyoruz."

Kulüpler olarak önümüzdeki dönemde daha zorlu dönemlere gireceklerini ifade eden Başkan Aysal, "Bunun için süratle banka borçları ve piyasa borçlarından kurtulmamız gerekiyor. Sportif gelirle bunu ödeyemiyoruz. Elimizdeki varlıkları değerlendirerek bunu ödeyebiliriz. Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı (GYO) modelini önerdim. Projlendirme ile menkulun değeri artıyor. Gayri menkulün değerini içerde tutup aradaki kar farkı ile borçları ödemek istiyoruz." diye konuştu.

Ünal Aysal, görevi devraldığı gün borcun 328 milyon dolar olduğunu bugün ise alacak verecek borç farkının 338 milyon dolar olduğunu sadece 10 milyon dolar borcun arttığını kaydetti.

Başkan Aysal, göreve başladıkları dönem içinde stat isim geliri, forma reklam geliri, stat koltuklarının gelirlerinin o zamanki durum içinde kullanıldığını ifade etti. Başkan Aysal, göreve geldikleri günden buyana daha fazla borçlanmadan başarıyı yakalamak istediklerini de dile getirdi.

Ünal Aysal, basketbol şubesini de Basketbol AŞ kurma konusunda da yetki istediklerini kaydetti.

TERİM'İN İSMİNİ ANMADI

Ünal Aysal, tranfser döneminde yapmış olduğu harcamalar konusunda ise geçtiğimiz yıl görevinden alınan Fatih Terim'in ismini anmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Aysal, "Birinci teknik direktörümüzün döneminde 102 milyon dolar, Mancini döneminde 22 milyon dolar, Prandelli döneminde 19 milyon dolar parayı transfere harcadık." derken, "Fatih Terim" yerine "birinci teknik direktör" ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.