Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ümit Özat’tan Antalyaspor’a Sert Cevap

Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer’in yaptığı “Ümit Özat Türk futbolu için kara lekedir” açıklamalarına cevap vererek, “Antalyaspor Başkanı aynaya baktığı zaman gerçek kara leke kim...

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ümit Özat’tan Antalyaspor’a Sert Cevap
Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer’in yaptığı “Ümit Özat Türk futbolu için kara lekedir” açıklamalarına cevap vererek, “Antalyaspor Başkanı aynaya baktığı zaman gerçek kara leke kim çok iyi görür” dedi.
Elazığspor’un Antalyaspor ile deplasmanda oynadığı maçta yaşanan olayların yankıları devam ediyor. Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında hakkında kullandıkları ifadeler nedeniyle Antalyaspor cephesine yanıt verdi. Maç esnasında ve sonrasında yaşanan olayları anlatan Özat, kendisine küfür edildiğini iddia ederek, Antalyaspor Başkanı’nın kendisini mahkemeye vermek istediğini söyledi. Özat, şunları kaydetti:
“Ortada Ümit Özat olunca üzerine vazife olmayan reklam yapmak isteyen bir sürü insan yorum yapıyor. Bu konu hakkında malum bir şahıs, bir takım açıklamalar yapmış. Maçta yaşanan olayı şöyle anlatayım. Dördüncü hakemin yüzü bana dönük olduğu için ağzındaki mikrofondan orta hakeme Ümit hocayı dışarı alacağım bilgin olsun dedi ve direk beni aldı. Ben de hakeme dedim ki ben sana küfür etmedim hakikaten etmedim. Allah var hakem maçı çok iyi yönetti. Sportif olarak maçı çok iyi yönetti. Ben bu hakeme niye itiraz edeyim ki niye küfür edeyim ki. Haklıyım ama avantajı bize olan bir pozisyonu devam ettirmiş niye küfür edeyim, mantığı var mı bu işin. Hakem onun yaptığını görmedi benim yaptığımı gördü dolayısıyla attı bizi. Olay bu. Maç bitti. 2- 1 yenildik.”
“KENDİME YAKIŞMAYAN BİR HAREKET YAPTIM”
Antalyaspor tribünlerinden su şişesi, çakmak ve küfürlerin geldiğini anlatan Özat, “Ben de gayri ihtiyari kendime yakışmayan bir hareket yaptım. Bunu bütün Antalyaspor camiasına yapmadım. Orada bunu bana, kendini bilmez üç beş kişi yaptı, ben de onlara karşı yaptım. Yani hırsızın hiç mi suçu yok misali. Senin taraftarın su şişesi fırlatacak, çakmak fırlatacak, küfür edecek, tükürecek, ben de yenilmiş bir takımın, canı yanmış bir takımın hocası olarak bu cevabı vereceğim. Sen de beni mahkemeye vereceksin. Keşke versen” dedi.
“GERÇEK KARA LEKE KİM İYİ GÖRÜR”
Antalyaspor Başkanı’nın “Ümit Özat Türk futbolunun kara lekesidir” şeklinde bir açıklaması olduğunu da anımsatan Özat, “Şimdi bu muhterem zat bir açıklama yapmış ne demiş? Ümit Özat Türk futbolu için bir lekedir demiş. Önce ona bir kelime söyleyeyim aslında benim üzerimden ona çok fazla reklam yaptırmak istemiyorum da. Ben onun gibi almaya gelmedim vermeye geldim veriyorum da. Ömrümü verdim Türk futboluna, kalbimi bıraktım sahada. Kendi ne verdi? Saha içerisinde olan bu tarz gerginlikler leke değildir, tek bir leke vardır nedir biliyor musunuz benim bildiğim? Futbolda sahada kazanmak adına her türlü sportif ahlaksızlığı yapan teknik direktör ve onun gibi adamlarla çalışan Gültekin Gencer gibi başkanlardır. Ümit Özat yarın öbür gün bir daha sahadan atılabilir, bunlar olabilir ama asla sahada hak etmediğim bir galibiyet almak için benden çıkan bir tacı benden çıkmadı diyecek sportif ahlaksızlığı yapmayacağım, yapmadım da. Hak etmediğim bir penaltıyla maç kazanmadım kazanmayacağım da. Bunu yaparsam benim başkanım da benimle çalışmasın. Onun için birtakım şeyleri konuşurken bilgi sahibi olmak lazım. Ne olursa olsun galip gelmek için 3 puan almak için her türlü sportif ahlaksızlığı yapan teknik adam ve onun gibi başkanlar futbol için kara lekedir. Onun için Antalyaspor’un başkanı aynaya baktığı zaman gerçek kara leke kim çok iyi görür. Benimle tartışmaya girmesin o işine baksın. Antalyaspor’a baksın. Benim üzerimden küme düşürdüğü takımının taraftarlarının gönlünü almaya çalışmasın. Zaten o Antalyaspor’u küme düşürerek Antalyaspor tarihine kara leke olarak geçti, bu pisliği temizlemeye çalışsın” diye konuştu.
“YABANCI KURALI TÜRK FUTBOLU İÇİN İYİ OLMADI”
Yabancı kuralını ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özat, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Kulüpler için iyi olmasına rağmen Türk futbolu için iyi olmadı. Bunu hep söylüyorum bunun altından başka bir şey çıkacak. Ne çıkacak? Yarın bir gün oyuncu yetişmiyor bahanesiyle belki devşirme oyuncu milli takıma alınacak. Tek korkum bu. Bu kural büyük takım için uygulansa ne olacak ki? Yabancı sayısı fazla oldu mu Galatasaray, Beşiktaş Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi finali mi oynayacak, UEFA Kupası finali mi oynayacak? Galatasaray UEFA Kupası’nı kazandığı zaman 14 yabancı futbolcu mu vardı, hayır yabancısı vardı. O Allah’ın bir lütfuydu. Yani sizce Manchester United’ın, Barcelona’nın, Real Madrid’in, Bayern Münih’in, Porto’nun, Lyon’un, Juventus’un olduğu yerde; hani bir laf vardır marketin olduğu yerde bakkalın marketlerle yarışma şansı yok diye. İşte bu durum da böyle. Bu kuraldan sonra PTT 1. Lig’in kalitesi artacak, Süper Lig’de şans bulamayan oyuncular buraya gelecek ama bu sefer buranın maliyeti yükselecek.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.