Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulusoy, son yolculuğuna uğurlanıyor

İstanbul’da tedavi gördüğü hastane dün vefat eden Trabzonspor Kulübü'nün kurucularından ve ilk başkanı işadamı Ali Osman Ulusoy (87), son yolculuğuna uğurlanıyor. Aynı zamanda, Ulusoy Şirketler Grubu Başkanı ve Trabzon Ticaret ve Sanayi...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ulusoy, son yolculuğuna uğurlanıyor
İstanbul’da tedavi gördüğü hastane dün vefat eden Trabzonspor Kulübü'nün kurucularından ve ilk başkanı işadamı Ali Osman Ulusoy (87), son yolculuğuna uğurlanıyor.

Aynı zamanda, Ulusoy Şirketler Grubu Başkanı ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanlığı görevini de yürüten Ulusoy için ilk tören, Akçaabat ilçesi Söğütlü Mahallesi'nde bulunan şirketi Hassoy önünde düzenlendi. Daha sonra TTSO binası önüne getirilen ünlü işadamı için burada da bir tören gerçekleştirildi. TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, burada yaptığı konuşmada, Ulusoy’un sadece Trabzon’un tanıtımı ve ekonomisinin gelişmesinde çok büyük katkılarının olduğunu belirtti.

Ulusoy'un cenazesi daha sonra, Atatürk Alanı'nda iş yerinin de bulunduğu Ulusoy binasının önüne getirildi. Ardından da Ulusoy’un Türk ve Trabzonspor bayrağına sarılı tabutu, cenaze namazı için İskenderpaşa Camii’ne getirildi. Eşi Zehra Ulusoy, kızı Hülya Ulusoy, kardeşleri Sefer ve Yılmaz Ulusoy ile yeğenleri Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy ve yakınları, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Kızı Hülya Ulusoy, tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü. Haluk Ulusoy ve Başaran Ulusoy da zaman zaman gözyaşlarına engel olamadı. Ulusoy’un öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, eski bakanlardan Yaşar Okuyan, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bordo mavili kulübün eski başkan ve yöneticileri ile işadamları, spor ve siyaset dünyasından isimler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan duanın ardından omuzlara alınan ve cenaze aracına kadar taşınan Ali Osman Ulusoy’un naaşı daha sonra Trabzonspor Kulübü’ne getirildi. Buradaki törende, Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic de yer aldı. Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, buradaki törende yaptığı konuşmada, acılarının büyük olduğunu belirtti. Hacıosmanoğlu, Trabzonspor camiası, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır temenni etti.

Ulusoy'un cenazesi, daha sonra toprağa verilmek üzere Of ilçesine gönderildi. Ulusoy, burada İkindi namazını müteakip aile kabristanlığında toprağa verilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.