Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Yazarlar Futbol Turnuvası Start Aldı

KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ), 5-9 Mayıs 2016 tarihleri arasında ev sahipliğinde KKTC’de gerçekleştirilen en önemli spor organizasyonlarından biri olmaya aday olan “DAÜ Uluslararası Yazarlar Futbol Turnuvası” DAÜ Stadyumu’nda...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ), 5-9 Mayıs 2016 tarihleri arasında ev sahipliğinde KKTC’de gerçekleştirilen en önemli spor organizasyonlarından biri olmaya aday olan “DAÜ Uluslararası Yazarlar Futbol Turnuvası” DAÜ Stadyumu’nda yapılan açılış töreni ile başladı.
Almanya’dan iki takım olmak üzere, Macaristan, Avusturya, İngiltere, Türkiye ve KKTC’den 100’ün üzerinde yazar ve sanatçıdan oluşan takımlara ev sahipliği yapıyor. “Football Without Borders” sloganı ile gerçekleştirilen turnuvada maçlar 6-7 ve 8 Mayıs tarihlerinde DAÜ Stadyumu ve Gazimağusa Dr. Fazıl Küçük Stadyumu’nda oynanıyor.
Türkiye Spor Yazarları Derneği ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan turnuvaya Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ve Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği destek veriyor.
KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Murat Aktuğralı, turnuvayla ilgili yaptığı açıklamada, "Turnuva bugün başladı pazar öğleden sonra 5’de final karşılaşması ile sona erecek. Yarın grubun son maçları yapılacak. Final maçları sonrası şampiyona kupa ödülü verilecek" dedi.
OSAM: "TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TAKIMLARINI GÖRMEK İSTİYORUZ"
DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ise, "Bugün bizim için önemli bir gündür, bunun en önemli nedeni de farklı kültürlerden farklı ülkelerden 8 tane dünya takımını Doğu Akdeniz üniversitesinde konuk ediyoruz. Konuk takımlar ülkemizi tanıyorlar ve dünyaya barış mesajı veriyorlar. Organizasyon ikinci kez yapılıyor. İlk kez Almanya’da yapılmıştı. Şimdi de KKTC’de yapılıyor. Bunun anlamı son derecede önemlidir çünkü KKTC sadece Anavatan Türkiye tarafından tanınmaktadır. Bu bakımdan spor etkinlerinde son derece sıkıntılar yaşanmaktadır. Bizler KKTC’de dünya tarafından kabullenmek istemekteyiz, özelikle spor bağlamında siyasetin yeri olmaması gerekir. Bu bakımdan inanıyoruz ki bu mesajımız da Anavatan da doğru algılanacaktır. Biz KKTC’de Türkiye Cumhuriyeti’nin takımlarını görmek istiyoruz, bu bizim en doğal hakkımızdır" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.