Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nda zafer Kenyalı atletin oldu

11 ülkeden bin 253 atletin yarıştığı 5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nda erkeklerde Kenyalı Samuel Ndiritu Kariuki kadınlarda ise Türkiye’den Esma Aydemir birinci oldu.Kocaeli’nin Darıca ilçesinde 5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu...

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2016 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2016 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nda zafer Kenyalı atletin oldu
11 ülkeden bin 253 atletin yarıştığı 5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nda erkeklerde Kenyalı Samuel Ndiritu Kariuki kadınlarda ise Türkiye’den Esma Aydemir birinci oldu.
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde 5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu düzenlendi. Bu yıl beşincisi düzenlenen maratona 11 ülkeden bin 253 atlet katılırken, halk koşusuna yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Düzenlenen maratona Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan ve çok sayıda davetli katıldı.
Erkeklerde birincilik Kenya’dan, kadınlarda birincilik Türkiye’den geldi
Darıca Belediyesi önünden başlayan yarışın startı Darıca Belediye Başkanı tarafından verildi. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nda koşucular 21 kilometrelik zorlu parkurda ter dökerken, Darıca Belediyesi önünde başlayan maraton Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. 21 kilometrelik mesafeli Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nda erkeklerde 1.04.35’lik derecesiyle Kenyalı Samuel Ndiritu Kariuki birinciliği, 1.05.10’luk derecesiyle Etiyopyalı Leul Gebresilase Aleme ikinciliği, 1.05.32’lik derecesiyle yine Etiyopya’dan Melaku Bırhan Aregu ise üçüncülüğü elde etti. Maratonda kadınlarda ise 1.15.00’lık derecesiyle Türkiye’den Esma Aydemir birinciliği, 1.15.11’lik derecesiyle Kenyalı Sheila Jepkosgeı Chesang ikinciliği, 1.16.21’lik derecesiyle de Türkiye’den Özlem Kaya üçüncülüğü kazandı. Bu yıl beşincisi koşulan Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nda erkekler ve kadınlarda birincilere 5 bin dolar, ikincilere 3 bin dolar, üçüncülere ise 2 bin dolar ödül verildi.
Halk koşusuna katılım yüksek oldu
Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı halk koşusunda ise erkeklerde birinci Sinan Tatlı, ikinci Kamuran Özen, üçüncü Berke Ertaş olurken, kadınlarda ise birinci Ceylan Gökdemir, ikinci Ezgi Kaya, üçüncü Gamze Çandar madalya kürsüsüne çıkan sporcular oldular. Yarışmaların sonunda dereceye girenlere madalya ve kupa verildi.
“15 Temmuz darbe girişiminin ardından maraton birleştirici oldu”
Madalya töreni öncesinde açıklamalarda bulunan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Milletimize teşekkürü borç biliyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından milletimizin moral motivasyon birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bu maratonumuz gerçekten birleştirici oldu. Yaklaşık 5 bin insanın katıldığı Türk bayraklarımızı elimize alıp ‘Türkiye Koşuyor Millet Buluşuyor’ sloganıyla başlatmış olduğumuz bu organizasyon gerçekten güzeldi. Uluslararası bir anlam taşıyan Darıca Yarı Maratonunda profesyonel anlamda yaklaşık bin 200 sporcunun ülkemizde yarıştığı görmekten büyük bir mutluluk” dedi.
“Milletin destekledi, ülkenin sahip çıktığı organizasyon”
Eski milli Atlet olan Başkan Karabacak, “Bu atmosfer bizim uzun yıllar içerisinde yaşadığımız bir atmosfer. Önceki organizasyonlardan geçen yılki organizasyondan daha iyisini bu sene yapmak için mücadelemizi veriyoruz. Fevkalade güzel, anlamlı ve milletimizin desteklediği, halkımızın desteklediği, şehrin sahip çıktığı, ülkenin sahip çıktığı bir organizasyon diyorum” şeklinde konuştu.
Uluslararası Darıca Yarı Maratonu, Darıca Cumhuriyet Meydanında düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.