Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ dünyanın en önemli snowboard yıldızlarını ağırlayacak

Kış Turizminin göz bebeği Uludağ, Türkiye'nin ilk snowboard turnuvasına ev sahipliği yaparak dünyanın en ünlü sporcularını ağırlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ dünyanın en önemli snowboard yıldızlarını ağırlayacak
 Kış Turizminin göz bebeği Uludağ, Türkiye'nin ilk snowboard turnuvasına ev sahipliği yaparak dünyanın en ünlü sporcularını ağırlayacak.

Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, beraberindeki heyetle birlikte turnuvanın düzenleneceği Uludağ'daki yeni oluşturulan snowparkı gezdi. Pist düzenleme aracına binen Usta, gazetecilere etkinlikle ilgili bilgiler vererek turnuvanın Türkiye’yi uluslararası alana taşıyacağını söyledi. Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliği ile 4 ile 10 Şubat arasında düzenlenecek olan Uludağ Snowboard Şenliği hakkında bilgi veren Usta, bir olimpiyat dalı olan engelli parkur (Slopestyl) yarışının Türkiye’de ilk defa Uludağ'da yapılacağını anlattı. Dünyadaki yerli yabancı bir çok profesyonel snowbord ustasını Uludağ'da ağırlayacaklarını kaydeden Usta, snowboard aşıklarının Celia Miller, Billy Morgan, Sarka Pancocphova ve Tim Kevin Ravnjak gibi dünya yıldızlarından eğitim alma şansını de elde edeceklerini kaydetti.


 TÜRKİYE’DE İLK DEFA YAPILACAK

Etkinlik hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, “Engelliler parkur yarışı ile serbest stil snowboard ve serbest stil kayak dalında büyük bir adım atacağız. Önümüzdeki yıllarda daha büyük ve uluslararası çapta organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek nitelikte dünya standartlarında bir snowparkın Uludağ’da olduğunu buradan duyurmuş olacağız" dedi.

Türkiye ve dünyanın en önemli kış turizm merkezi olan Uludağ’ın bu zamana kadar genellikle kayak turizmi için kullanıldığını söyleyen Ahmet Hamdi Usta, snowboard yarışlarının Uludağ ikinci ve Kırkgözler bölgesinde yapılacağını söyledi. Uludağ’da yapılacak Qpark Uludağ Snowpark’ın Türkiye’deki sporculara maksimum ve güvenlikli bir alan sunacağını ifade eden Usta, “Bu parkta yetişecek sporcular ile uluslararası yarışlarda yer alacak bir çok sporcuyu ve bir çok kış sporseveri Uludağ’da ağırlayacağız” şeklinde konuştu.

 

YAPILAN PARKURDA KAZALARA KARŞI GÜVENLİK KONTROL ALTINDA

Amaçlarının uluslararası yarışmaların bir ayağını da Uludağ’a çekmek olduğunu belirten Vali Yardımcısı Usta, “Güvenlikle ilgili sorulan soruya “Qpar’la çalışmamızın en önemli sebeplerinden bir tanesi de budur. İyi bir tecrübesi var. Geçtiğimiz gün burada ve Erzurum’da yaşanan üzücü olaylar olsun istemiyoruz. Bununla ilgili ciddi önlemler almış durumdayız” dedi.

Qpark Türkiye temsilcisi Levent İyici ise, bireysel sporlarda sakatlıkların olası bir durum olduğunu belirterek, muhtemel kazalara karşı gerekli güvenlik tedbirlerini aldıklarını söyledi. İyici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz parkla tüm tedbirlerimizi aldık. Sporcuların bireysel hatalarından kaynaklanan sakatlıklara karşı bir şey yapamayız. Ama her sabah akşam düzenli olarak pistlerimiz kontrol ediliyor. Sorumluluk bizdedir”.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.