Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ülker Futbol Köyleri’nde 2015 sezonu açılıyor

Bu yıl; 2 etap halinde, 29 Temmuz - 24 Ağustos tarihleri arasında 8 şehirde düzenlenecek 10 Futbol Köyü’nde 400 oyuncu daha ileri seviye futbol eğitimi alacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Yıldız Holding'in birlikte yürüttüğü TFF-Ülker...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2015 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bu yıl; 2 etap halinde, 29 Temmuz - 24 Ağustos tarihleri arasında 8 şehirde düzenlenecek 10 Futbol Köyü’nde 400 oyuncu daha ileri seviye futbol eğitimi alacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Yıldız Holding'in birlikte yürüttüğü TFF-Ülker Futbol Köyleri’nde 2015 sezonu açılıyor. Kampların son 3 gününde düzenlenmesi planlanan, herkese açık Futbol Köyü programı ile, her kampa katılacak 40'ar çocuk olmak üzere toplamda 800 çocuk uzmanlar tarafından eğitilecek.

Futbol eğitimlerinin 12 yaş grubu çocuklara özgü içeriklerle gerçekleşeceği belirtilirken, kaleci ve futsal eğitimleri de yine futbol köylerinde sporculara aktarılacak. Oyun kuralları ve fair play konusunda yapılacak interaktif eğitimlerin de Futbol Köyleri’nin vazgeçilmez programı içerisinde yer alacağı açıklandı.

Beslenme eğitimleri Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı’nın yürüttüğü 'Yemekte Denge' programının da deneyimli öğretmenlerine emanet edildiği belirtildi. Çevre eğitimleri ise İl Çevre Müdürlükleri ve Deniz Temiz Derneği TURMEPA’dan destek alındığı açıklandı. TFF-Ülker Futbol Köyleri’ndeki faaliyetlerle ilgili olarak şu bilgilere de yer verildi:

"Satranç eğitimleri Türkiye Satranç Federasyonu uzmanlarıyla, yaratıcı drama eğitimleri ise Milli Eğitim Bakanlığı lisanslı Ekol Drama tarafından veriliyor. Ayrıca geçen yıl Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile başlatılan Futbol Köyü abi ve ablaları projesi de çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. TOG gönüllüsü gençler köylerde 10 gün boyunca çocuklarla yakından ilgileniyor, onların kampa kısa sürede uyum sağlamasına yardımcı oluyor.

Bir sporcu kamp boyunca 22.5 saat futbol eğitimi alırken, 10.5 saat yaratıcı drama, 10.5 saat kitap okuma, 4.5 saat satranç, 1.5 saat ilkyardım, 1.5 saat çevre bilinci, 1.5 saat beslenme eğitimi de alıyor. Gezip eğlenmeye de vakit ayrılıyor. Sporcuların yaklaşık 14 saati de şehir gezisi, sinema ve 'Mutlu Bir An' saati gibi eğlenceyle geçiyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.