Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ülkelerindeki Savaş Wuhsu Sporundan Vazgeçirmedi

Ülkelerinde savaşın devam ettiği 5 Suriyeli Wushu sporcusu, Edirne’de düzenlenen 3. Açık Balkan Wushu Şampiyonası’na katıldı.5 Suriyeli Wushu sporcusu, 3. Açık Balkan Wushu Şampiyonası’na katıldı. Ülkelerinde savaş olmasından dolayı...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ülkelerinde savaşın devam ettiği 5 Suriyeli Wushu sporcusu, Edirne’de düzenlenen 3. Açık Balkan Wushu Şampiyonası’na katıldı.
5 Suriyeli Wushu sporcusu, 3. Açık Balkan Wushu Şampiyonası’na katıldı. Ülkelerinde savaş olmasından dolayı bir yıldır spor yapamadıklarını belirterek, bir an önce savaşın sona ermesini istediklerini dile getiren Suriyeli sporcular, Wuhsu ve Kung Fu sporuyla uğraşan 40 sporcunun şehit olduğunu söyledi. Suriyeli takımın kaptanı Alaaddin Tamar, ülkelerinde savaşın devam ettiğini belirterek, “Ülkemizde çok şehit var. Wuhsu ve Kung Fu sporuyla uğraşan 40 kişi şehit oldu. Hatta 1-2 çocuk şehit oldu. Halep’te bugün 20 şehit var. Bir senedir ülkemizde yarışma olmadı. Sadece bomba, sadece ölüm. Biz Wushu’yu çok seviyoruz. Yarışma olmasını istiyoruz. Türkiye Wushu Federasyonu bize yardım ediyor” dedi.
Sınır kapalı diye sporcuların gelemediğini ifade eden Tamar, bir sporcu arkadaşlarının Halep’te şehit olduğunu söyledi.
10 ülkeden 350 sporcunun katıldığı şampiyona, gençler, büyükler ve küçükler kategorilerinde 5 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.