Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tvf’den Galatasaray’a Cevap

Türkiye Voleybol Federasyonu, Galatasaray Spor Kulübü’nün Bayanlar Voleybol 1. Lig Final Etabı 1. turnuvasıyla ilgili yaptığı eleştirilere cevap verdi.Türkiye Voleybol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2016 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2016 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Voleybol Federasyonu, Galatasaray Spor Kulübü’nün Bayanlar Voleybol 1. Lig Final Etabı 1. turnuvasıyla ilgili yaptığı eleştirilere cevap verdi.
Türkiye Voleybol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "2015-2016 Voleybol sezonu lig faaliyetleri, 1’inci Voleybol Ligi’nde 30 Nisan 2016 tarihinde oynanan Bayanlar Final Müsabakaları ile son bulmuştur. Tüm liglerimizde son maça kadar heyecanın devam ettiği, rekabetin sahaya olumlu yansıdığı bir sezon yaşadık. Öncelikle, liglerimizde mücadele eden tüm kulüp, antrenör ve sporcularımızı, müsabakalarda görev alan hakem ve gözlemcilerimizi, müsabakaların sorunsuz geçmesi için çalışan tüm personeli, desteklerini esirgemeyen basın mensuplarını ve voleybol ailesini kutlar, herkese teşekkür ederiz.
Bununla beraber, Galatasaray Spor Kulübü’nün 27 Nisan 2016 tarihinde resmi internet sitesinden yayınladığı duyuruyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur.
Federasyonumuz bugüne kadar yaptığı tüm iş ve işlemlerde yetki ve sorumluluk sınırlarını bilerek belirlenen kurallar çerçevesinde hareket etmiş, 2012 yılında yönetime gelirken benimsediği şekilde voleybol ailesinin tüm bireylerinin iletişimine açık, saygılı ve eşit mesafede yaklaşmıştır.
Hiçbir kurum ve birey üzerinde hakimiyet kurma gibi bir gayesi bulunmayan Federasyonumuz, Türkiye’de oynanan tüm voleybol faaliyetlerinin en üst yetkilisi sıfatıyla çeşitli platformlarda voleybol ailesine mensup her bir bireyin ve kulüplerin hakkının korunmasını önemsemektedir.
A Milli takımı uzun yıllardan sonra Türk antrenöre emanet etmiş, Türk antrenörlerin yetişmesi amacıyla milli takım oyuncularını antrenörlük yapmaları için teşvik etmiş olan Federasyonumuzun, Türk antrenör ve diğer spor elemanlarına karşı olduğu gibi bir algı oluşturulmak istenmesine ise hiç bir anlam verilememiştir.
Sporun etik ilkelerine hassasiyetle yaklaşan Federasyonumuzun eşitlik ve adalet konusunda alacağı bir ders yoktur. Federasyonumuz, diğer kulüplerle olduğu gibi Galatasaray Spor Kulübü ile de mesai kavramı olmaksızın işbirliği içerisinde olmuş, diğer kulüpler gibi gerek projeleri gerekse ihtiyaçları konusunda Galatasaray Spor Kulübünü de desteklemiştir.
Bugüne kadar Federasyonumuzca yapılan tüm açıklama ve yazışmalarda kanun ve kuralların yanı sıra sporun tüm bileşenleri ve hassas noktaları dikkate alınmasına rağmen Galatasaray Spor Kulübü’nce İzmir’de oynanan müsabakaların üzerinden 11 gün geçtikten sonra final etabının 2’nci tur müsabakalarından bir gün önce bu tür açıklama yapılmasına da ayrıca anlam verilememiştir. Sporda şiddetin her hafta manşetlerde yer aldığı göz önünde bulundurulduğunda kulüplere ve yöneticilerine oldukça önemli bir görev düştüğü gerçektir. Galatasaray Spor Kulübü ve tüm kulüplerimizin bundan sonra da, bu hususa daha fazla dikkat edeceğine olan inancımız tamdır.
Son olarak, Federasyonumuzun 2016 yılında yapılacak seçimleri dikkate alarak bugüne kadar yaptığı iş ve işlemlerin aksine davrandığını ve ilişkilerini bir seçim kaygısıyla yürüttüğünü değerlendirenler büyük bir yanılgı içerisindedirler. Federasyonumuz, kendisine kurallarla çizilen yetkiler çerçevesinde görevini sürdürmeye devam edecektir" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.