Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tuzcuoğlu: "Yargı İşi Yapıyoruz"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Tahkim Kurulu Başkanı Av. Engin Tuzcuoğlu, yargı işi yaptıklarını belirterek, "Yargının her zaman bir mutsuz tarafı vardır. O sebeple yaptığımız işte yüzde 50 memnuniyet sağlayabiliriz" dedi.Ordu...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 20:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 20:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tuzcuoğlu: "Yargı İşi Yapıyoruz"
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Tahkim Kurulu Başkanı Av. Engin Tuzcuoğlu, yargı işi yaptıklarını belirterek, "Yargının her zaman bir mutsuz tarafı vardır. O sebeple yaptığımız işte yüzde 50 memnuniyet sağlayabiliriz" dedi.
Ordu Üniversitesi (ODÜ) tarafından "Futbol ve Spor Hukuku" konulu panel düzenlendi. Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele Ordu Barosu Başkanı Avukat İlhan Kurt, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metin Kara ve Prof. Dr. Tevfik Noyan, Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, ODÜ’lü akademik ve idari personeller, öğrenciler ve Ordulu sporseverler katıldı.
Ağırlıklı olarak futbolun konuşulduğu panele Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel (TFF) Tahkim Kurulu Başkanı Av. Engin Tuzcuoğlu, Spor Yorumcusu ve milli takım eski oyuncusu Rıdvan Dilmen, TFF Disiplin Kurulu Başkan Vekili Av. Serdar Ölmez ve TFF Tahkim Kurulu Üyesi Av. Can Yalçınkaya konuşmacı olarak katıldı. Spor hukukunun konuşulduğu panelde katılımcılar, öğrenciler ve konukların sorularını yanıtladı.
TUZCUOĞLU: "YARGI İŞİ YAPIYORUZ"
Panelde söz alan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Tahkim Kurulu Başkanı Av. Engin Tuzcuoğlu, Tahkim Kurulu’nun işleyişi ve üstlendiği görevler hakkında bilgiler verdi. Yargı işi yaptıklarını ifade eden Tuzcuoğlu, "Yargının her zaman bir mutsuz tarafı vardır. Hakem de bir yargı işi yapar. Bizim kararlarımızda da muhakkak bir mutsuz taraf oluyor. Biz o sebeple yaptığımız işte yüzde 50 memnuniyet sağlayabiliriz. Zaman zaman eleştirilebiliyoruz ama sistematik itibari ile tahkim kurulu sizin gördüğünüzün dışında yıllık yaklaşık olarak 95 bine yakın futbol müsabakasının oynandığı bir mecrada sadece sportif uyuşmazlıkları değil, bunun haricinde idari tüm faaliyetleri denetleyen bir kurum. Bu kurulun işleyişi Anayasa’nın 59. maddesi vardır tahkim kurulu kararları kesin olarak yüküm kurar. Tamamen kendine özgü, kendi içerisinde yargılamasını yapıp tamamlayan bir sistemdir tahkim kurulu" diye konuştu.
"HAKKANİYETLİ GÖRÜRSENİZ BASKIYI HİSSETMEZSİNİZ"
Panele katılan öğrencilerin, ’Karar verirken üzerinizde baskı hissediyor musunuz?’ sorusunu cevaplandıran Tuzcuoğlu, "Kurumsal olarak baskıyı hissedebileceğiniz ya da baskı ile bir şey yapabileceğiniz bir kurum değil. Bağımsızsınız ve Anayasa’nın 59. maddesi size ciddi anlamda bir güç vermiş vaziyette. Eğer bunu bireysel olarak rahatsızlığı hissetmeden hakkaniyetle görürseniz o baskıyı hissetmezsinin" şeklinde konuştu.
RIDVAN DİLMEN ANILARINI PAYLAŞTI
Panele konuşmacı olarak katılan Spor Yorumcusu ve eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen, futbolun hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Çocukluğunda en büyük hayalinin Fenerbahçe futbol takımında oynamak olduğunu aktaran Dilmen, bu hayalinin nasıl gerçekleştirdiğini anlattı. Futbolla ilgili anılarından bahseden Dilmen, esprili söylemiyle salondakileri zaman zaman eğlenceli anlar yaşattı.
DİLMEN: "ÜZÜLMEMEK İÇİN ANTRENÖRLÜK YAPMAK İSTEMİYORUM"
Kendisine yöneltilen bir soru üzerine antrenörlük yapıp yapmayacağına açıklık getiren Rıdvan Dilmen, şöyle konuştu:
"Birinci tercihim hep futbolculuktur ama yaş ve yaşam bunun önüne geçti. İkinci sırada ise yorumculuk değil antrenörlük yer alıyor. Bir şeyler yapmak isterim ama sağlık problemlerimden dolayı risk almak istemiyorum. Türkiye’deki futbol sektörü, yönetim tarzları kulüpler bazında veya federasyon bazında olsun adaletli ve doğru olduğunu düşünmüyorum. Antrenörlere güvenin olmadığı bir ortam. Örneğin teknik adam iki kulüp çalıştırır diye bir kanun var bizde, ama kulüplerde böyle bir şey yok, dilediğin kadar değiştirebilirsin. Bu sebeple antrenör olarak baştan kayıpsın. Bu yüzden hem üzülmek istemiyorum hem de bulaşmak istemiyorum. Zaman zaman değerli antrenörlerle konuşurken ben çok daha fazlasını yapmak isterim, icraatımı göstermek istiyorum ve antrenör arkadaşlarım diyor ki, ’Yer değiştirelim’ diyorlar. Onları gördüğümüz zaman, statülerini gördüğümüz zaman açıkçası üzülmemek için antrenörlük yapmak istemiyorum. Ama çocukları verseler çalıştırırım. Hatta ve hatta daha ileri gittim antrenör eğitmeni olmak istiyorum. Kendi bildiklerimi antrenörlere en azından vermek istiyorum. Bu yüzden benim içimde bir yara olarak kalacak antrenörlük yapmamak."
Söyleşinin ardından protokol üyeleri katılımcılara hediye takdim etti. Program hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.