Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin İlk Satranç Parkı Yalova’da Açıldı

Türkiye’nin ilk satranç parkı Halil Süer Açık Hava Satranç Parkı, Yalova’da açıldı. Açılışı Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay birlikte gerçekleştirdi. Salman ve Tülay, Halil...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin İlk Satranç Parkı Yalova’da Açıldı
Türkiye’nin ilk satranç parkı Halil Süer Açık Hava Satranç Parkı, Yalova’da açıldı. Açılışı Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay birlikte gerçekleştirdi. Salman ve Tülay, Halil Süer Açık Hava Satranç Parkı’nın ilk hamlelerini de yaptı.
Organizasyonda İstanbul Satranç Temsilcisi Rıza Öney, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay’a, 1969 yılında Uluslararası Usta (IM) Halil Süer tarafından bastırılan Türkiye’nin ilk satranç dergisini hediye etti.
“81 İLİMİZDE SATRANÇ PARKLARINDAN KURMAK İSTİYORUZ”
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkiz Tülay, ”Geçen yıl sokakta satranç var projesi yaptık. 81 ilde Türkiye’de sokaklarda parklarda meydanlarda satranç oynandı. Tabii ki bu bize büyük bir ilham kaynağı oldu. Özellikle daha önce dört duvar ve salonlarda oynanmasından görsel açıdan sıkıntılarının olduğunu biliyoruz. Biz ilk önce satranç parkaları yapalım dedik. İlk projeyi de Yalova Belediyesi ile yaptık. Bizim için çok önemli. Dört yıllık icraatımızda benim en mutlu olduğum ve heyecanlandığım projelerden bir tanesi. Yalova Belediyesi’ne ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a teşekkür ediyorum. Ayrıca Yalova’daki satranç ailemize de teşekkür ediyorum. Türkiye’de örnek teşkil edecek bir uygulama. Umuyorum 81 ilde de satranç parklarını yapacağız. Çünkü yurt dışına gittiğimizde çok önemsediğimiz bir olaydı. Satranç parkları birçok Avrupa ülkesinde yaygın. Bizde burada bunu yapmış olmaktan çok mutluyuz” dedi.
“SATRANÇ HER YERDE KOLAYCA YAPILABİLECEK BİR SPOR”
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, ”Satranç bir zihin sporu ve her yerde kolayca yapılabilecek bir spor. Bu avantajı var bunun yanında insan beynini ve ufkunu son derece açık tutan vizyonunu genişleten bir spor. Ben her bir ebeveynden mutlaka çocuklarına bu sporu aşılamasını tavsiye ediyorum. Birçok düşünce yöntemini analitik düşünceyi bütün yetenekleri kazandırdığı gibi takım ruhunu ekip oyununun ne olduğunu da çok iyi ifade eden bir spor” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay parkta ilk satranç hamlelerini gerçekleştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.