Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin ilk kış maratonu Kazdağları’nda yapılacak

Türkiye’nin ilk kış maratonu olarak koşulacak olan ‘Kazdağları Ultra Maraton’ 3-4 Aralık tarihlerinde Balıkesir’in Edremit ilçesinde gerçekleştirilecek.Kazdağları ilk defa bir ‘Ultra Maraton’ yarışlarına ev sahipliği yapacak....

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2016 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin ilk kış maratonu Kazdağları’nda yapılacak
Türkiye’nin ilk kış maratonu olarak koşulacak olan ‘Kazdağları Ultra Maraton’ 3-4 Aralık tarihlerinde Balıkesir’in Edremit ilçesinde gerçekleştirilecek.
Kazdağları ilk defa bir ‘Ultra Maraton’ yarışlarına ev sahipliği yapacak. İlk kış maratonu olma özelliği taşıyan maratonda 6 ülkeden 250’den fazla sporcu mücadele edecek. ‘Ultra Maraton’ ile ilgili Kazdağları’nın eteklerinde ki Ramada Termal Resort Otel’de düzenlenen basın toplantısında Edremit’in ev sahipliği yaptığı organizasyon ile ilgili Belediye Başkanı Kamil Saka, Ramada Kazdağları Resort & Spa İcra Kurulu Başkanı Mehmet Öngen, Organizasyon Komitesi Başkanı Polat Dede basın mensuplarına bilgi verdi. Organizasyon Komitesi Başkanı Polat Dede, “Türkiye’nin ilk kış maratonu olma özelliğine sahip olan bu organizasyonu Kazdağları’nda gerçekleştireceğimizden dolayı mutluyuz. Şu an bulunduğumuz mevsim dolayısıyla belirlediğimiz noktalarda doğanın barındırdığı her renk bulunuyor. En çok rağbet görecek yerleri geçiş noktaları olarak belirledik, bir tarafta Kazdağları bir tarafta deniz manzarası ile eşsiz bir yarış olacağına inanıyoruz” dedi.
Daha sonra konuşan Ramada Kazdağları Otel İcra Kurulu Başkanı Mehmet Öngen, “Bölge turizmine katkı sağlayacağını düşündüğümüz her organizasyonun destekçisi olacağımızı belirtmek istiyorum. Her yönüyle büyüleyici olan Kazdağları neden İsviçre Alpleri gibi bir marka haline gelmesin” diye konuştu.
Edremit’in spor turizmiyle de ön plana çıkması gerektiğini ifade eden Kamil Saka, “Kazdağları bugün dünyanın en büyük ikinci oksijen kaynağı durumunda. Bunu elimizden geldiğinde tanıtmak ve bunun için her alanda projeler üretmek, çalışmak mecburiyetindeyiz. Bu organizasyondan sonra bir de uluslararası yüzme yarışı yapacağız. Ultra Maraton’un önümüzdeki senelerde hedeflediğimiz sayıların da üzerine çıkarak spor turizmiyle bölgemize katkı sağlamasını istiyoruz. Bu organizasyona katkı sağlayan ve destek sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
‘Kazdağları Ultra Maraton’ yarışı 3 farklı parkurda koşulacak. 3 Aralık Cumartesi günü başlayacak olan ‘Ultra Maraton’ Kazdağları’nın Çanakkale ili sınırlarında bulunan Yeşilyurt köyünden start alarak 80 kilometrelik koşu sonunda Edremit’in Güre Mahallesi’nde tamamlanacak. Beraberinde ‘Run Zeus’ isimli parkur 3 Aralık Cumartesi günü Kazdağları ‘Ultra Maraton’ ile birlikte başlayacak ve 35 kilometrelik yarış Edremit’in Altınoluk Mahallesi’nde sona erecek. Son olarak Yeşilyurt ve Adatepe kasabaları arasında 4 Aralık Pazar Günü 14 kilometrelik ‘Köy Koşusu’ yapılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.