Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin En İyi Satranççıları Kocaeli’de

Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı. 14 kulübün katımlıyla Başiskele’de bulunan bir otelde başlayan şampiyona, 15 Ağustos’a kadar devam edecek.Açılışa Satranç Federasyonu...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2015 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2015 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin En İyi Satranççıları Kocaeli’de
Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı. 14 kulübün katımlıyla Başiskele’de bulunan bir otelde başlayan şampiyona, 15 Ağustos’a kadar devam edecek.
Açılışa Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tunay, Kültür Müdürü Adnan Zamburkan, KASKF Başkanı Murat Aydın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Doğa Ergün, çok sayıda sporcu veli ve hakem katıldı.
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tunay müsabaka öncesi yaptığı açıklamada, "Dünya satrançının önde gelen isimleri ve ülkemiz satrançının en önemli sporcularının yer aldığı organizasyonu Kocaeli’de yapıyoruz. Bu güzel organizasyonu daha öncede Kocaeli’de yapmıştık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne güzel ev sahipliğinden dolayı tekrardan teşekkür ediyoruz. 12 gün sürecek müsabakalarda toplam 219 sporcumuz yarışacak. Özellikle Dünya satrançından çok önemli isimler bu turnuvada yer alıyor. Değişik ülkeler ve illerden gelen sporcuların bir arada olması bizi mutlu ediyor" dedi.
"90 BİNİN ÜZERİNDE SATRANÇ TAKIMI DAĞITTIK"
Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Başkanı ve Satranç Federasyonu yönetim kurulu üyesi İslam Yücel ise, “Kocaeli şehri son beş yıldır satranç adına önemli yatırımlar yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun da gösterdiği gayretler doğrultusunda bizler Kocaeli’de dördüncü yılına girecek olan büyük bir projenin sahibiyiz. Burada biz birinci sınıfa giden tüm sporcularımıza, çocuklarımıza satranç takımı ve eğitim seti veriyoruz. Ayrıca zaman zaman eğitim programları yapıyoruz. Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor Kulübü olarak da bize başvuran müracaat eden üst düzey veya normal anlamda satranç oynamak isteyen sporcularımıza kapılarımız sonuna kadar açık. Kocaeli’nin tamamında 90 binin üzerinde satranç takımı dağıttıktan sonra, iyi sporcuları bulma adına yaptığımız saha çalışmalarından sonra takımlarımız oluşuyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.