Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’de Ve Erzurum’da İlk Defa Hız Kayağı Yarışları Düzenlendi

Türkiye’de ilk defa Erzurum’da düzenlenen hız kayağı yarışlarında dünyanın en hızlı kayakçıları saatte 150 kilometre hızla Palandöken Dağı’nın zirvesinden aşağıya kaydılar.Xanadu Snow White Oteli tarafından Türkiye’nin ilk...

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de ilk defa Erzurum’da düzenlenen hız kayağı yarışlarında dünyanın en hızlı kayakçıları saatte 150 kilometre hızla Palandöken Dağı’nın zirvesinden aşağıya kaydılar.
Xanadu Snow White Oteli tarafından Türkiye’nin ilk hızlı kayağı yarışları düzenlendi. Xanadu Snow White pistlerinde yapılan hız kayağı yarışlarına (Silk Road Speed Ski Race) dünyanın en hızlı kayakçıları Jan Farrel, Daniel Persson, Hanna Matslofva ve Manuel Kramer katıldı. Palandöken Dağı’nın zirvesinden aşağıya doğru saatte 150 kilometre hızla kayak yarışçılar birbirinden renkli görüntüler oluşturdu. Profesyonel kayakçılar, Türkiye’de ilk defa hızlı kayak yapmanın keyfini çıkardı.
Türkiye’de ilk defa Erzurum’da bu yarışların yapıldığını ifade eden Xanadu Snow White Oteli Genel Müdürü Murat Altuğ Kargı, "Otel olarak yine ilklere ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz. Geçen hafta da Türkiye’de ilk defa kızak yarışı yapıldı. Bugün de sürat yarışlarını gerçekleştirdik. Bunun için yurtdışından, İsviçre’den ve Fransa’dan yarışmacılar geldi. Toplam 6 yarışmacıyla bizim pist onaylı pistlerimizde bu yarışları düzenledik. Bu yarışlarda dünya rekoru saatteki hızı 253 kilometre şu anda tahmin ettiğimiz 6 yarışçı içerisinde 150 kilometre ortalama hıza ulaştılar. Bu yarış Türkiye’de bir ilkti. Bundan sonraki dönemlerde kayak federasyonun desteğiyle, bu da özel yarışlar içerisinde alınabilir ve Türkiye’de kayak sporuna dahil olabilir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.