Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’de Kulüplerin Alt Yapı Gerçeği

Süper Lig yeni bitmişken, U19 şampiyonası da yarın tamamlanacak. Türkiye U19 şampiyonasında Galatasaray şampiyonluğa koşarken, sarı-kırmızılıların Avrupa ligindeki durumu iç açıcı değildi.Spor Toto Süper Lig dün oynanan maçlarla tamamlandı....

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 22:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 22:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Süper Lig yeni bitmişken, U19 şampiyonası da yarın tamamlanacak. Türkiye U19 şampiyonasında Galatasaray şampiyonluğa koşarken, sarı-kırmızılıların Avrupa ligindeki durumu iç açıcı değildi.
Spor Toto Süper Lig dün oynanan maçlarla tamamlandı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen U19 Ligi de yarın oynanacak maçlarla sona erecek. U19 Ligi’nde şampiyonluk ipini göğüslemek için Galatasaray ile Bursaspor yarışıyor.
Galatasaray yarın Kayseri deplasmanında Kayseri U19 takımıyla karşılaşacakken, aynı puanda Bursaspor evinde Mersin İdmanyurdu’yla karşılaşacak. Galatasaray’ın ve Bursaspor’un puanlarının eşit olmasına rağmen ikili averajda Galatasaray üstün olduğu için yarın Kayserispor maçını kazandığı takdirde Türkiye şampiyonu olacak.
Galatasaray Türkiye şampiyonluğuna bu kadar yakınken, sarı-kırmızılılar UEFA U19 Gençlik Ligi’nde Portekiz’den 11 gol yediği zaman sert eleştirilere maruz kalmıştı.
Bu başarı farklılığı otoritelere göre alt yapının plansız ve bireysel yeteneklerden oluşan takım stratejisinden kaynaklanıyor. Türk futbolunun kalkınması için altyapıya daha fazla önem verilmesi gerekiyor. Bu, kulüplerin şu an içinde bulunduğu borç problemlerinin önlenmesi için de önemli bir adım olarak sunuluyor. Yetiştirilecek iyi futbolcular dünya futboluna sunulabilir. Galatasaray’a UEFA U19 Lig’inde 3 gol atan Diogo Gonçalve için Münih kulübü 35 milyon Euro’yu gözden çıkardı. 19 yaşındaki genç futbolcu çalışmanın eseri olarak Portekiz’in Benfica yetkilileri tarafından keşfedilerek, hem maddi hem de yetenek olarak dünya futboluna sunuldu. Türkiye’de en az Diogo kadar yetenekli futbolcular sistemin içinde kaybolup gidiyor.
Bugün baktığımızda 11 gol yiyen Galatasaray’da oyuncuları ve hocaları değil sistemin yanlışlığını görüyoruz. Futbolun içindeki isimler bu konuya değinildiğinde hem fikir; ’Türkiye’de kulüpler ne zaman alt yapıya hak ettiği değeri verirlerse, Türk futbolu o zaman yükselişe geçer.’
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.