Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Rallisi’nin startını Spor Bakanı Bak verdi

1972 yılından bu yana aralıksız olarak düzenlenen ve 45 yıllık tarihi ile ülkemizin en eski uluslararası motor sporu etkinliği olan Türkiye Rallisi, 2017 yılında ikinci kez Muğla ilinin Marmaris ilçesinde başladı. Rallinin startını Gençlik...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 22:47
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 22:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Rallisi’nin startını Spor Bakanı Bak verdi

1972 yılından bu yana aralıksız olarak düzenlenen ve 45 yıllık tarihi ile ülkemizin en eski uluslararası motor sporu etkinliği olan Türkiye Rallisi, 2017 yılında ikinci kez Muğla ilinin Marmaris ilçesinde başladı. Rallinin startını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak verdi.

Dünya Ralli Şampiyonası’nın provası niteliği taşıyan ve Balkan Ralli Kupası’nın final yarışı olan Marmaris Rallisi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın seronomik start vermesi ile başladı. Açılış öncesi pop şarkıcısı Seçkin, sevilen şarkıları ile 19 Mayıs Gençlik Meydanını dolduran yarışseverleri coşturdu.

Açılışta konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ralli şampiyonasının önümüzdeki yıllarda yapılacak dünya ralli şampiyonası adına önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Bakan Bak, Marmaris Beldibi mahallesinde yapılması planlanan spor kompleksi ve gençlik merkezinin kısa sürede ihaleye çıkıp tamamlanarak hizmete gireceği müjdesini de verdi.

Bugüne kadar Avrupa Ralli Şampiyonası’nın en başarılı rallileri arasında yer alan organizasyon, bu yıl FIA Avrupa Ralli Kupası kapsamında Balkan Ralli Kupası‘na dahil olarak gerçekleştirilecek. Yaklaşık 205 kilometre uzunluğundaki toprak zeminli 13 özel etaptan oluşan ralli, toplamda yaklaşık 610 kilometrelik parkurda koşulacak.

Bu yıl Dünya Ralli Şampiyonası adayı olarak düzenlenecek organizasyona, FIA tarafından atanan Avrupa’nın farklı ülkelerinden üst düzey gözlemci ve yöneticiler ile WRC fabrika takımlarının mühendis ve yöneticileri de katılacak

Ekipler, WRC’nin bir provası niteliğinde düzenlenecek olan Marmaris Rallisi’ne gelerek detaylı incelemelerde bulunacak ve 2018 için gerekli bilgileri toplayarak hazırlıklara şimdiden başlayacaklar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.