Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Pist Şampiyonası’nda Ümit Ülkü’nün birinciliği tescillendi

İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde 20 Eylül 2014'te düzenlenen Türkiye Pist Şampiyonası 4. Ayak Yarışı’na yapılan itiraz sonuçlandı. İtirazı değerlendiren Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), Maxi grubun her iki yarışını birinci...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Pist Şampiyonası’nda Ümit Ülkü’nün birinciliği tescillendi
İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde 20 Eylül 2014'te düzenlenen Türkiye Pist Şampiyonası 4. Ayak Yarışı’na yapılan itiraz sonuçlandı. İtirazı değerlendiren Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), Maxi grubun her iki yarışını birinci olarak tamamlayan Ümit Ülkü’nün şampiyonluğunu tescilledi.

Geçen hafta yapılan ve Ümit Ülkü’nün iki yarıştan da zaferle çıktığı organizasyondan sonra rakiplerinden Ayhan Germirli itiraz etmişti. Germirli, spor komiserlerine ilettiği itiraz dilekçesinde, Ülkü'nün yarış otomobilinin silindir hacminin gerekenden büyük olduğunu ve farklı bir motor kullanarak avantaj sağladığını öne sürerek, kullandığı otomobilin motorunun incelenerek gerekli ölçümlerin yapılmasını talep etti. TOSFED yetkilileri tarafından inceleme yapmak üzere mühürlenen otomobilin motoru ve silindir kapağı açılarak, itiraz konusu ölçümler tamamlandı. TOSFED teknik kontrol görevlileri ve bilirkişi tarafından yapılan incelemeler neticesinde Ümit Ülkü'nün yarıştığı otomobilin 3598 cc olduğu tescil edilerek, kurallara aykırı hiçbir durumun söz konusu olmadığı belirtildi. Böylece itiraz haksız bulundu ve son iki yılın Türkiye pist şampiyonu Ülkü Motorsport’un kaptan pilotu Ümit Ülkü'nün açık ara kazandığı Maxi grup yarış sonucu tescil edildi.

Birinciliğinin tescil edilmesinin ardından açıklamada bulunan Ümit Ülkü, “Geçtiğimiz hafta yarışı ikinci olarak tamamlayan Sayın Ayhan Germirli'ye, yaptığı itiraz için teşekkür ederim. Son iki yıldır Türkiye şampiyonu olduğum otomobille ilgili uzun zamandır camiamızda ve özellikle rakip sporcular arasında bir şehir efsanesi dolaşıyordu. Daha güçlü ve yeni nesil otomobillerle yarışan arkadaşlarımızın içinin rahat etmesi adına bu itiraz vesilesiyle motorun açılması ve bilirkişiler tarafından incelenmesi en sağlıklı cevap oldu. Otomobil sporlarında başarı, birçok faktörün birleşimiyle elde ediliyor. Otomobil, mekanik ekip, takım ruhu ve pilotaj, başarıyı getiren en önemli unsurlar. Şampiyonanın kalan yarışlarında tüm sporcu arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.