Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Olimpian Derneği’nin genel kurulu yapıldı

Türkiye Olimpian Derneği Genel Kurulu, Olimpiyatevi’nde gerçekleşti. Yapılan toplantı sonrası yeni yönetim kurulu oluşturuldu.Olimpiyatevi’nde yapılan Olimpian Derneği’nin Genel Kurulu sonrası başkanlığa yeniden seçilen Prof. Dr. Tabip...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Olimpian Derneği Genel Kurulu, Olimpiyatevi’nde gerçekleşti. Yapılan toplantı sonrası yeni yönetim kurulu oluşturuldu.
Olimpiyatevi’nde yapılan Olimpian Derneği’nin Genel Kurulu sonrası başkanlığa yeniden seçilen Prof. Dr. Tabip Albay İbrahim Öztek, yapılan faaliyetler hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile ortak hareket ettiklerini ve son derece amatör bir kuruluş olduklarına dikkat çeken Öztek, “Daha çok ilkokuldan üniversitelere, gençliğe, sporculara, hakemlerimize, spora gönül veren herkese hizmet vermekteyiz. Halkımızı bilinçlendirmek, ilkokuldan itibaren özellikle temel spor branşlarımıza sporcularımı yönlendirmekteyiz. Eski olimpiyatlara katılan sporcularımızın deneyimlerinden yararlanmak amacıyla, genç olimpiyanlara ışık tutacak programlar, projeler hazırlamaktayız. Daha çok çalışmalarımız konferanslar, sempozyumlar şeklinde devam ediyor. Bu programlarla çocuklarımıza sporu sevdirmek, spor kültürüyle hareket etme ve kötü alışkanlıklardan uzak tutma ışığında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bunların yanı sıra Türk sporcuların olimpiyatlarda elde etmiş oldukları başarılar, yine Türk spor kültürü, geçmişte tarihimizde spora veren önem ve sporcu bir nesil yetiştirmek üzere yapılan tüm çalışmalar bizim çalışmalarımız ana prensibidir” dedi.
“Türk sporuna katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bize”
Yapmış oldukları bir diğer büyük organizasyonun Uluslararası Aba Güreşleri olduğunu söyleyen Başkan Öztek, “Bu sene Dünya Uluslararası Aba Güreşleri Şampiyonası’nın 7.’sini gerçekleştirdik. Bu şampiyona Hatay’da yapılmaktadır. Almanya’dan Rusya’ya 30 kadar ülke bizim misafirimiz oldu ve yarıştılar. Bizim çalışmalarımızda herhangi maddi çıkar ve gelir söz konusu değildir. Amatörce yapılan çalışmalardır. Türk sporuna eğer biraz çalışmalarımızla katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bize.” diye konuştu.
Genel kurulun ardından Türkiye Olimpian Derneği’nin yeni yönetimi şu şekilde oluştu:
Yönetim Kurulu
Başkan: İbrahim Öztek
2. Başkan: Malik Beyleroğlu
Genel Sekreter: Dario Porsemay
Üye: Mustafa Karagöl
Üye: Kazım Gedik
Üye: İlker Bayındır
Üye: Serhat Karadağ
Denetleme Kurulu
Neşe Gündoğan
Yalçın Aksoy
Ömer Altay
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.