Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Türkiye okul sporlarında iddialı konuma geldi"

Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Başkanlığı’na geldiği 29 Nisan tarihinden bu yana ekibi ile birlikte okul sporlarının daha çok gelişmesi çaba sarfettiklerini belirten TOSF Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, Türkiye ve Trabzon için...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Başkanlığı’na geldiği 29 Nisan tarihinden bu yana ekibi ile birlikte okul sporlarının daha çok gelişmesi çaba sarfettiklerini belirten TOSF Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, Türkiye ve Trabzon için önemli olan 16. Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’nı da (Gymnasiade )en iyi şekilde tamamlayıp başarılı bir organizasyona imza atmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.
Karakullukçu, yaptığı değerlendirmede, "Görev ve sorumluluk bayrağını devraldığımız 29 Nisan 2016 tarihinden bu yana tüm ekibimizle ülkemiz adına Okul Sporları’nın daha da çok gelişmesi için var gücümüzle çalışmaya başladık. İlk sınavımızı verdiğimiz ve 64 ülke katılımı ile Marmaris’te gerçekleştirdiğimiz 22. ISF Genel Kurulu’nu başarı ile tamamladık ve burada Avrupa Kıta Başkan Yardımcılığı görevini aldık. Hemen ardından Fransa’da düzenlenen Dünya Liseler Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Ankara Deneme Lisesi Erkek takımımız Avrupa Şampiyonu olurken, Karadeniz Ereğli Merkez Anadolu Lisesi Kız futbol takımımız da Avrupa 3.’sü olarak yurda döndü.
25 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında Belgrad’ta düzenlenen Dünya Okullararası Voleybol Şampiyonası’na katılan Ankara Özel Başkent Ayşe Okulları bayan takımı ve İstanbul Doğa Koleji erkek takımlarımız tüm rakiplerini saf dışı bırakarak Dünya Şampiyonu oldular. Kısa sürede elde edilen bu başarılar ardından tüm ekibimizle 11-18 Temmuz tarihleri arasında 10 branşta 40 ülkeden 2 bin 500 sporcuyu ağırlayacağımız 16. Gymnasiade Olimpiyatları’nı en iyi şekilde tamamlayıp başarılı bir organizasyona imza atmak için çalışıyoruz. Yaşanan üzücü hadiselerden ötürü beraberliğimizin son derece önem arz ettiği bu günlerde ekiplerimizin dünya arenasında elde etmiş oldukları bu başarıları tüm halkımıza armağan ediyoruz. İnanıyoruz, çalışıyoruz ve başaracağız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.