Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Küçükler Ve Yıldızlar Takım Satranç Turnuvası Başladı

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Turnuvası, Manavgat Kızılağaç turizm bölgesinde başladı. Turnuvaya küçükler kategorisinde 45 takımdan 156, yıldızlar kategorisinde...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Küçükler Ve Yıldızlar Takım Satranç Turnuvası Başladı
Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Turnuvası, Manavgat Kızılağaç turizm bölgesinde başladı. Turnuvaya küçükler kategorisinde 45 takımdan 156, yıldızlar kategorisinde 32 takımdan 232 sporcu olmak üzere toplam 388 sporcu katılıyor.
Turnuvanın açılış törenine Antalya Valisi Muammer Türker, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Baturalp Eliçevik, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, federasyon yetkilileri, sporcular ve hakemler katıldı.
Vali Türker, Türkiye Satranç Federasyonu’nun yıllardır çok güzel işler yaptığını ve satrancın, dünyanın en kadim sporlarından biri olduğunu belirterek, "Sporun ötesinde strateji ve bir zeka oyunu olan satrancın, yüzyıllardır aslını bozmadan kuralları çok fazla değişmeden devam ediyor olması çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere herkes üzerinde ne kadar kıymetli bir faaliyet olduğunu ispat eden bir özelliğidir. Bunun okullarımızın desteği, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığımız ile ailelerimizin desteğiyle yürütülüyor olması ayrı bir güzelliktir. Şüphesiz federasyon ve kamu kurumlarımızın bu konudaki attığı adımlar ve göstermiş olduğu ilgi ve destek çok önemli. Bizim okul derslerinden ve sınavlara hazırlıklardan daha farklı faaliyetlerde çocuklarımızı geliştirmemiz lazım. Spor faaliyetleri, sanatsal faaliyetler ve zeka geliştirici etkinlikler en az sınavlara hazırlanmak kadar önemlidir. Bu tür faaliyetlere ayrılan zaman asla zaman kaybı değildir. Asla dersleri olumsuz etkilemez. Hem derslere hem de sosyal hayata daha büyük başarılara katkı sağlar” diye konuştu.
Federasyon Başkanı Gülkız Tulay da, "Antalya’da çok önemli bir organizasyonu bugün başlattık. Çocuk ve yıldızlar takım turnuvası federasyonumuzun en önemli faaliyetlerindendir. Burada 100 kulübümüz var. Sporcularımız küçükler ve yıldızlar kategorilerinde pazar gününe kadar yarışacaklar. Son zamanlarda takım turnuvalarına önem vermeye başladık. Antalya’da sömestr tatilinde yaptığımız organizasyona 81 ilden 2 bin 236 sporcu katılmıştı. Bu çok büyük organizasyondan sonra yine burada olmak çok güzel. Güzel projeler yapmaya çalışıyoruz. Projelerimizin bir kısmını hayata geçirdik, bir kısmını da önümüzdeki süreçlerde hayata geçirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.