Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Karate Şampiyonası sona erdi

Kuşadası’nda düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası sona erdi. Şampiyonanın ardından Türk Milli Takımı’nın Avrupa Şampiyonası’nın kadrosu belli oldu.Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen ve...

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2016 20:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 20:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuşadası’nda düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası sona erdi. Şampiyonanın ardından Türk Milli Takımı’nın Avrupa Şampiyonası’nın kadrosu belli oldu.
Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen ve 4 gün süren Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası Kuşadası’nda tamamlandı. Kuşadası’nda bulunan Uğur İnan Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda 49 ilden 1524 sporcu kendi kategorilerinde Türkiye’nin en iyisi olabilmek için tatamiye çıktı. 33 dalda madalyaların dağıtıldığı organizasyonda sporcular kıyasıya rekabet etti. Turnuvada, İstanbul yedi altın, beş gümüş ve 19 madalya ile en başarılı il olurken dörder altın ve gümüş, yedi de bronz madalya kazanan Kocaeli genel sıralamada ikinciliği elde etti. Listede üçüncülük koltuğuna ise dört altın, ikişer gümüş ve bronz madalya kazanan Trabzon oturdu.

Milli takım belirlendi
Bu arada, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, şampiyonanın ardından Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek kadronun belirlendiğini söyledi.
Müsabakalarda yarışan sporcuların çok başarılı olduğunu ifade eden Delihasan, 2. ve 3. olan sporcuların da rekabeti arttıracak düzeyde mücadele ettiklerini belirterek, "İnşallah bu sporcular önümüzdeki süreçte milli takıma girmek için çalışacaklar. Burada mücadeleye giren ve ilk 2’ye giren sporcular, Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Birinci olanlar da şubat ayında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecekler. 33 sporcu Avrupa Şampiyonası, 64 sporcu da Balkan Şampiyonası için seçildi" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.