Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Hapkido Federasyonu ile KKTC Hapkido Federasyonu işbirliği yaptı

KKTC Hapkido ve Türkiye ve Avrupa Hapkido Federasyonları arasında spor iş birliği protokolu anlaşması imzalandı.KKTC Taekwondo Judo, Karate, Aikido, Hapkido, Kung Fu, Kurash Wushu, Muaythai Federasyonu ve Avrupa & Ortadoğu Hapkido Mücadele Sporları...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC Hapkido ve Türkiye ve Avrupa Hapkido Federasyonları arasında spor iş birliği protokolu anlaşması imzalandı.
KKTC Taekwondo Judo, Karate, Aikido, Hapkido, Kung Fu, Kurash Wushu, Muaythai Federasyonu ve Avrupa & Ortadoğu Hapkido Mücadele Sporları Derneği EHMAA ve Türkiye Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu THMAF arasında spor iş birliği protokolu anlaşması imzalandı.
Girne Kasgar Court Hotel’inde düzenlenen imza törenine, KKTC Taekwondo, Judo, Karate, Aikido, Hapkido, Kung Fu, Kurash Wushu Federasyon Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen, Yönetim Kurul Üyeleri Ali Uslu ve Öykü Ergin ve Avrupa ve Ortadoğu Hapkido Mücadele Sporları Derneği EHMAA ve Türkiye Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu THMAF Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak katıldı.
Gökbilen: "Ortak projelere zemin hazırlayacak"
İmza töreninin ardından bir konuşma yapan Federasyon Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen, Kıbrıs Türk Mücadele Sporlarının gelişmesi için, iki kurum arasında hayata geçirilecek ortak projelere zemin hazırlayacak olan iş birliği anlaşmasının imzalanmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Ilıcak: "Ciddi bir geçmişi var"
Kaya Muzaffer Ilıcak, yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki sportif ilişkilerin ciddi bir geçmişi olduğunu ifade ederek, protokolle işbirliğinin daha da geliştirileceğini söyledi.
"Sporda ambargo olmaz"
Sporun dostluk ve kardeşliğin gelişmesine önemli katkıları olduğuna işaret eden Ilıcak, bu nedenle KKTC gençliğine uygulanan spor ambargosunun kaldırılması gerektiğini vurguladı. Bu konuda federasyon olarak faaliyetleri artıracaklarını ve bulundukları uluslararası zeminlerde ağırlıklarını ortaya koyacaklarını dile getiren Ilıcak, KKTC’ye her alanda uygulanan ambargo ve izolasyonun haksız olduğunu kaydetti.
Anlaşmanın detayları
Daha önce federasyonlar arasında aynı alanda yapılan anlaşma maddelerini teyid eden ve 7 maddeden oluşan protokolde şu ibare yer alıyor: İkili temas ile eğitim ve antrenman kampları düzenlenmesi. Uluslar arası spor konularında teknik kurs seminer ve spor organizasyonlarında destek ve ortak üyelik girişimleri gerçekleştireceklerdir. Protokol federasyonlar arasındaki gençlik ve spor alanındaki çok yönlü işbirliğinin sürdürülmesini organizasyonların gerçekleştirilmesini kapsıyor.
Türkiye ve KKTC’deki her türlü ulusal ve uluslararası spor ve sportif eğitim faaliyetlerine KKTC’den de katılımların sağlanması ile bu etkinliklerin KKTC’de gerçekleştirilmesi ve Türkiye’den katılımların artırılması için iki ülke spor teşkilat ve federasyonları arasında mevcut işbirliği ve dayanışmaların artırılmasını da amaçlıyor.
Eyüp Zafer Gökbilen ve Kaya Muzaffer Ilıcak, imza töreni sonunda yaptıkları ortak açıklamada, gençlerimizi zararlı ve kötü alışkanlıklardan korumak için spor yapmaları gerektiğini ve bizlerin en önemli görevi geleceğimizin teminat olan gençlerimize spor alışkanlığı kazandırmak olduğunu dile getirdiler
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.