Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye, Dünya Ligi 1. Raunt Erkekler Müsabakalarına Ev Sahipliği Yapacak

Türkiye, hokey olimpiyat elemelerinin ilk ayağı olan Dünya Ligi 1. Raunt Erkekler müsabakalarına ev sahipliği yapma hakkını elde etti.Dünya Hokey Federasyonu (FIH) olimpiyat elemelerinin ilk ayağı olan Dünya Ligi 1. Raunt Erkekler müsabakalarına...

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2015 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2015 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye, hokey olimpiyat elemelerinin ilk ayağı olan Dünya Ligi 1. Raunt Erkekler müsabakalarına ev sahipliği yapma hakkını elde etti.
Dünya Hokey Federasyonu (FIH) olimpiyat elemelerinin ilk ayağı olan Dünya Ligi 1. Raunt Erkekler müsabakalarına Türkiye’nin ev sahipliği yapması ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Kıvanç Hürdoğan, müsabakaların 2016 Eylül ayında Antalya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini kaydetti.
Hürdoğan, düzenledikleri basın toplantısının en önemli nedeninin Dünya Ligi 1. raunt erkekler müsabakalarına Türkiye’ye verilmesi olduğunu vurgulayarak, "Şu an aynı saatlerde Dünya Hokey Federasyonu tarafından tüm dünya spor kamuoyuna bu konu duyuruldu. Biz de ev sahibi olmamız hasebiyle 2020 Olimpiyatları elemelerinin ilk ayağına katılacağız hem de raunt 2’ye çıkarak, olimpiyat elemelerine doğru yol alacağımızı düşünüyorum. 1. raunt karşılaşmalarına bizimle birlikte 8 ülke katılacak. Bundan sonra 4 aşama olacak. Diğer aşamaların ev sahipliği daha sonra açıklanacak. Antalya’dan sonra raunt 2’ye çıkılacak. Raunt 2’de 3 grup var. İlk hedefimiz çeyrek finaller. Oradan çıkıp olimpiyatlara katılacak 8 takım arasına girebilmek çok büyük hayal değil" diye konuştu.
"Yaptığımız kısa ve uzun vadeli stratejiler ve hedefler var" diyen Hürdoğan, "Bu hedefler tutturulduğunda olimpiyatlar çok uzak değil diye görüyorum. İnşallah olimpiyat meşalesini yerinde göreceğiz. Aklımızdakileri ve gönlümüzdekileri uygulamaya koyabilirsek 2024 meşalesinin altını Türk Hokeyi kesinlikle olacaktır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.