Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Buz Pateni Federasyonu’ndan Naz Arıcı açıklaması

Türkiye Buz Pateni Federasyonu, milli buz patenci Naz Arıcı’nın basın aracılığıyla yaptığı açıklamalardan dolayı disiplin kurulan sevk edildiğini açıkladı.Elektrik-elektronik mühendisi olan 29 yaşındaki milli sporcu Naz Arıcı, geçtiğimiz...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Buz Pateni Federasyonu, milli buz patenci Naz Arıcı’nın basın aracılığıyla yaptığı açıklamalardan dolayı disiplin kurulan sevk edildiğini açıkladı.
Elektrik-elektronik mühendisi olan 29 yaşındaki milli sporcu Naz Arıcı, geçtiğimiz günlerde bazı basın kuruluşlarına ve sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamalarda, Kanada’daki yarışmaya federasyonun bütçe yetersizliğinden dolayı katılamayacağının anlaşıldığını ve federasyon yetkilileri ile konuşup sponsor arayışına girdiğini söylemişti.
Naz Arıcı’nın bu söylemlerinin üstüne Türkiye Buz Pateni Federasyonu da, milli sporcunun iddialarının aksine federasyon olarak kendisine her türlü maddi ve manevi desteğin sağlandığını, ancak Arıcı’nın Buz Pateni Federasyonu’nun bilgisi dışında uluslararası yarışmaya başvuru yaptığını açıkladı.
Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından yapılan konuya ilişkin açıklama şöyle:
“Son günlerde kamuoyunda yazılı - görsel basında ve sosyal medya hesaplarında Federasyonumuz ile ilgili görüşler beyan eden, yetişkinler kategorisi sporcusu Naz Arıcı; daha önce federasyonumuzun kendisine vermiş olduğu destek ile uluslararası bir yarışmaya katılmıştır. Bahsi edilen uluslararası yarışmaya katılmak üzere kendisine gerek kamp desteği, gerekse yarışmaya katılım ile alakalı federasyonumuzca maddi ve manevi tam destek verilmiştir. Ancak federasyonumuzun bilgisi dışında uluslararası bir yarışmaya katılmış olup siyasi bir partinin desteği ile sporu politize etmek suretiyle söylenmiş ifadeler, paylaşılmış resimler ve demeçler Türkiye Buz Pateni Federasyonunu ve camiamızı derinden üzmüştür. Milli takım ruhu bilinci ile bağdaşmayan bu açıklamaları kabul etmiyor ve kendisi hakkında yönetim kurulu kararı ile disiplin kuruluna sevkini uygun görüyoruz.
Federasyonumuzun ülkemizin her bir köşesinden ve özellikle Anadolu’nun bağrından çıkan milli takım ruhu ve bilinciyle çalışma yapan her sporcuya desteği tamdır. Ancak Federasyonumuzu haksız ve yersiz eleştiren böyle bir anlayışı kabul etmemiz de mümkün değildir. Pistlerin siyasetin propaganda yerleri değil ülke sporuna katkı yeri olduğunu hatırlatarak spor ahlakıyla bağdaşmayan bu hareketi kabul etmediğimiz ifade ederiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.