Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Atletizm Federasyonu İftar Programı

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 1988 Yaz Olimpiyatları’nda Sovyetler Birliği formasıyla sırıkla yüksek atlamada 5.90 atlayıp altın madalya almaya hak kazandıktan sonra ’Allah’ diye bağıran Sergey Bubka’ya, üzerinde...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 00:34
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 00:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 1988 Yaz Olimpiyatları’nda Sovyetler Birliği formasıyla sırıkla yüksek atlamada 5.90 atlayıp altın madalya almaya hak kazandıktan sonra ’Allah’ diye bağıran Sergey Bubka’ya, üzerinde Arapça harflerle ’Allah’ yazılı tablo hediye etti.
Türkiye Atletizm Federesyonu, Ankara Yenimahalle’de bulunan Hilton Garden Inn Otel’de iftar programı düzenledi. İftar programına, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, federasyon yetkilileri, milli atletler ve 1988 Olimpiyatları’nda Sovyetler Birliği formasıyla sırıkla yüksek atlamada 5.90 atlayarak o zamanki olimpiyat rekorunu kıran ve altın madalya almaya hak kazanan Ukraynalı atlet Sergey Bubka katıldı.
İftarın ardından konuşma yapan Çintimar, "Göreve yeni başladığım dönemde Sergey Bubka’yı ben de sadece televizyondan seyretmiş, bir efsane olarak tanıyan biriydim. Kendisinden randevu talep edip Ukrayna’ya gittik. Ukrayna’ya gittiğimizde bizi ofisinde ağırladıktan sonra gönderecek diye düşünürken, bizi evinde ağırlayıp, daha sonra da Atletizm Federasyonu’nun yeni başkanı olduğumu söyleyip dopinglerle ve diğer işlerimizle alakalı kendisinin desteğini istedik. Bu destekle birlikte bizim de kendisine Dünya Atletizm Federasyonu Başkan adaylığında ne yapabileceğimizi söylediğimizde, bize kendisinin atletizm adına ne gerekiyorsa yapacağını, bunun için de her zaman, seve seve Türk atletizmine ve Türkiye’ye atletizm alanında, Dünya Atletizm Federasyonu’nun içinde olsa da olmasa da her türlü destek vereceğini söyleyerek bana kendi ifadesiyle ’kardeşim’ dedi. Biz de o günden beri Sergey Bubka’yı apabeyimiz olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Genç atletlere efsaneleri örnek almaları gerektiği yönünde öğütler veren Sergey Bubka, "Biz, Fatih başkanla yıl içinde çok buluşuyoruz, Türk atletizmini ileriye götürebilmek için toplantılar yapıyoruz. Biz her toplantıda, tekrar buluştuğumuzda, Türk atletizmi daha da ileriye gelmiş oluyor. Ben bu ilerlemeden çok çok memnunum. Atletizm camiası Türkiye’de doğru yolda, doğru adımlarla ilerliyor, ben de bu yüzden hepinizi kutluyorum" diye konuştu.
"NİYE ’ALLAH’ DİYE BAĞIRDIĞIMI BİR TEK ALLAH BİLİYOR"
Konuşmaların ardından, sinevizyonda Bubka’nın 1988 Yaz Olimpiyatları’nda kırdığı rekordan sonra ’Allah’ diye bağırdığı video gösterildi. Bubka, neden ’Allah’ diye bağırdığı sorusuna, "Bana niye ’Allah’ diye bağırdığımı soruyorsunuz. Ama niye ’Allah’ diye bağırdığımı bir tek Allah biliyor" şeklinde cevap verdi.
Federasyon Başkanı Çintimar, Bubka’ya üzerinde Arapça harflerle ’Allah’ yazan bir tablo hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.