Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Aba Güreşi Şampiyonası Hatay’da yapılacak.

Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası 22-23 Temmuz tarihlerinde Hatay’da düzenlenecek. Şampiyona önce açıklamalarda bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dünya Aba Güreşi Federasyonu Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş yaptığı açıklamada;...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2017 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2017 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Aba Güreşi Şampiyonası Hatay’da yapılacak.

Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası 22-23 Temmuz tarihlerinde Hatay’da düzenlenecek. Şampiyona önce açıklamalarda bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dünya Aba Güreşi Federasyonu Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş yaptığı açıklamada; “Türkiye Aba Güreşi Şampiyonası 22-23 Temmuz tarihlerinde Hatay’da yapılacak. Burada Türkiye Şampiyonu olan sporcularımız Eylül ayında yine Hatay’da 30 ülkenin katılacağı 8. Aba Güreşi Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecekler. Aba güreşi şehrimizin bölgemizin vazgeçilmezlerinden bir spordur. Hafta sonu yapılacak olan güreşlere Hatay halkımızı davet ediyorum” dedi.

Aba Güreşi Eş Başkanı Prof.Dr.Tabip.Albay İbrahim Öztek ise yaptığı açıklamada; “ 22-23 Temmuz tarihlerinde Hatay’da yapılacak Türkiye Şampiyonası öncesi hakemlerimizi eğitim seminerinden geçirdik. Er meydanına daha profesyonel hakemlerle maçlara çıkacağız. Maçlarda en ufak şaibeye yer vermemek için profesyonel hakemlere ihtiyaç duyduk ve hakemlerimizi seminere aldık. Bu hakem arkadaşlarımızı uluslararası arenada maçlar yönetmektedirler” diyerek şaibeye yer müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi..

Aba Güreşini Dünyaya yaymak için tüm gayretleri ile ve bilimsel projeler ürettiklerini ifade eden Öztek: “10 yıldır Aba güreşini, Uluslararası Aba Güreşi ismi ile Dünyaya duyurmayı başardık. 5000 yıllık tarihi olan güreşi bir bölgeden Dünyaya duyurmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Eski Judo Karate Kuraş Aykido Vuşu Kungfu Federasyonları Başkanı olan Öztek, tüm birikimlerini Aba’ya aktarıyor. Antrenör ve hakem yetiştiren Öztek; “Judo ve kuraş sporunda internasyonal hakemlere Uluslararası Aba Güreşi hakemlik semineri verdik. Kaliteyi artırma gayreti içinde. İki aydır seminer gören 15 hakemden sınavda başarılı olan altısı A, B, C kategorilerinde Uluslararası Aba Güreşi hakem diplomasına sahip oldular” dedi. Başarılı olan Hakemlerin isimle şöyle:

1- Aydın Öztek (A)

2- Ahmet Apaydın (A)

3. Sinan Akar (B)

4. Ali Yalçınkaya (B)

5. Serap Beşe (C)

6. Sinan Arıkan (C)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.