Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turkcell, Sesi Görenler Ligi'ne sponsor oldu

Turkcell, Görme Engelli Spor Federasyonu ana sponsorluğunun yanı sıra 'Görme Engelli Futbolu'na da destek vermeye başladı. Önceki yıllarda Görme Engelli Bisiklet branşının Türkiye’ye gelmesini sağlayan Turkcell, şimdi de Görme Engelli...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Turkcell, Sesi Görenler Ligi'ne sponsor oldu
Turkcell, Görme Engelli Spor Federasyonu ana sponsorluğunun yanı sıra 'Görme Engelli Futbolu'na da destek vermeye başladı. Önceki yıllarda Görme Engelli Bisiklet branşının Türkiye’ye gelmesini sağlayan Turkcell, şimdi de Görme Engelli Futbol Milli Takımı ve ‘Sesi Görenler’ Ligi’nin iletişim ve teknoloji sponsoru oldu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Turkcell’in görme engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Ülker Sports Arena’da gerçekleştirdiği etkinliğe A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim de katıldı. Etkinliğe Terim'le birlikte Mehmet Topal, Tümer Metin, Bülent Korkmaz, Metin Tekin, Ali Gültiken gibi ünlü futbolcular, Türk medyasının önde gelen isimleri ve Görme Engelli Futbol Milli Takımı oyuncuları temsili maç yaptılar.

Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, "Görme engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde yer alması için federasyon olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başta görme engelli futbol ve diğer branşlarda bir çok müsabaka ve turnuva gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın sporun içinde yer alması için yaptığımız çalışmaya desteklerinden dolayı Turkcell’e teşekkkür ediyorum. Bu işbirliği ile ülkemizde spora yapan görme engelli vatandaşlarımızın sayısında artış olacağından hiç şüphem yok." şeklinde konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ufuk Özerten de "2002 yılından bu yana Turkcell’le sürdürdüğümüz işbirliğini genişletiyoruz. Yeni boyut kazandırdığımız ortak çalışmamız sayesinde Türkiye’de engelli futboluna daha fazla dikkat çekeceğimize ve farkındalık yaratacağımıza inanıyoruz. Futbolumuz daha renkli olacak, görme engelli futbol ile ülkemiz futbolu daha da değer kazanacak. İnanıyoruz ki millilerimiz 2016’da Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek." dedi.


GÖSTERİ MAÇI HEYACANLI ANLARA SAHNE OLDU

Toplantının bitiminde Mehmet Topal, Tümer Metin, Bülent Korkmaz, Metin Tekin, Ali Gültiken gibi ünlü futbolcular, basın mensupları ve görme engelli milli futbolcuların mücadele ettiği bir gösteri maçı gerçekleşti.

Karşılaşma renkli görüntülere sahne olurken, her iki takımda yaptığı mücadeleyle göz doldurdu. Müsabakayı Beyaz Takım, Ali Gültiken ve Serdar Ali Çelikler’in golleriyle 2-1 kazandı. Son dakikada Bülent Korkmaz’la bir penaltıdan yararlanamayan mavi takımın tek golünü ise aynı zamanda Görme Engelli Milli Takım oyuncusu olan Ali Çavdar kaydetti.

TERİM: HERGÜN ALLAH'A ŞÜKÜR ETMEMİZ LAZIM

Görme Engelliler takımı ile ünlülerden oluşan karşılaşmayı izleyen A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, "Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum. Bu olaydan çok etkilendiğimi de söylüyorum. Burada çok değişik bir gün geçiriyorum. Kimse engel falan tanımıyor. Arkadaşlara saygı duymak lazım. Düşünün bizler bile bir iki saniye gözümüzü kapatınca büyük sıkıntılar çekiyoruz. Ama onlar aslanlar gibi mücadele ediyorlar. Bir saniye sonra biz bile çizginin öbür tarafında olabiliriz. Hergün Allah'a şükür etmek lazım. Ama o arkadaşlara da yardımcı olmak lazım." diye konuştu.

Görme Engelli Futbolu'nda sahaya çıkan Fenerbahçeli Mehmet Topal ise mücadelenin sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu kardeşleri tebrik ediyorum. Onlar saygıyı hakediyorlar. Turnuvalarında da onlara başarılar diliyorum. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ederler. Hayatım boyunca unutamaycağım bir gün yaşadım." dedi.

Görme Engelliler Milli Takım Kaptanı Ali Çavdar da "Bize sponsor olan Turkcell şirketinin yetkililerini kutluyorum. Bize böylesine bir günde destek olan Mehmet Topal'a da çok teşekkür ediyoruz. Bugünkü maçta bir de gol attım. Gol atınca görevimi yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum." diye konuştu.

KORAY ÖZTÜRKLER: TURKCELL, SESİ GÖRENLERİN SESİ OLACAK

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler de toplumda fırsat eşitliği oluşturma adına ve topluma daha faydalı işler yapmak istediklerini söyledi.

Oynanan karşılaşma sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Öztürkler, "Bugün çok keyifli bir gündü. Görme Engelliler Federasyonu ile bir ilke imza attık. Engelli ligine markamızı koyduk. Bundan sonra bu ligin ismi Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi olarak anılacaktır. Amaç engelli kardeşlerimizi daha fazla sporun içine çekmek. Geçen yıl bu kardeşlerimiz Avrupa üçüncüsü olmuşlar. 2016 yılında Brezilya'da düzenlenecek paralimpik oyunlarına katılacaklar. Başarılı olmak için onlaraı destekleyeceğiz." diye konuştu.

Koray Öztürkler, Turkcell ailesi olarak, engellerin önce zihinlerde olduğuna inandıklarını da belirterek, "İletişim ve teknoloji olanaklarımızı insanların hizmetine sunmak ve fırsat eşitliği sağlayarak ülkemizin ve toplumumuzun ekonomik-sosyal gelişimine katkıda bulunmak en önemli odaklarımızdan biri. Bu vizyon doğrultusunda görme engelli spor federasyonu ana sponsorluğumuz ve görme engelli bisiklet branşına verdiğimiz desteklerin ardından görme engelli futboluna da tüm desteğimizi yansıtacağız." ifadelerini kullandı.

Engelli vatandaşlara verdikleri desteğin sporla sınırlı olmadığını da belirten Öztürkler, "Onları hayatın içine katmak için ‘Engel Tanımayanlar’ kapsamında başta Turkcell Hayal Ortağım projemiz olmak üzere birçok farklı alanda çözümler sunuyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlikle de engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlarla dikkat çekmek istedik. Elbette sadece bugün değil, engelli vatandaşlarımızın hayatını 365 gün kolaylaştırmak istiyoruz. Amacımız ülkemizde görme engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde daha fazla yer alması." diyerek sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.