Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk sporculardan 2 altın madalya

Bir tür Uzak Doğu savunma sporu olan Ninbudo Aikijutsu’da Türk sporcular iki altın madalya kazandı.Türk sporcular, 3-6 Kasım’da Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yapılan 2016 Skopje Open Jujitsu Şampiyonası’nda 2 altın, 2 gümüş ve...

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2016 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bir tür Uzak Doğu savunma sporu olan Ninbudo Aikijutsu’da Türk sporcular iki altın madalya kazandı.
Türk sporcular, 3-6 Kasım’da Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yapılan 2016 Skopje Open Jujitsu Şampiyonası’nda 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.
Türkiye turnuvaya Duo Sistem kategorisine 5 sporcu ile katıldı. Skopje 2016 JuJutsu Turnuvası, Uluslararası JuJutsu Federasyonu’nun onayı ve gözlemcilerinin katılımı ile yapıldı. Turnuvaya 8 ülkeden 22 spor kulübü ve federasyon katıldı.
Türkiye, 73 puanla 4. sırayı aldı
Duo Sistem mix yarışmasında 11 yaşındaki Işıl Deniz Ersoy ve 16 yaşındaki Furkan Vural birinci oldu. Duo Sistem Bayanlar yarışmasında ise yine Işıl Deniz Ersoy ve 26 yaşındaki Esen Özbek ikinciliği göğüslerken, Duo Sistem Erkekler kategorisinde ise 18 yaşındaki Ümit Yakuplar ve Günay Kanatlı üçüncü oldu. Türkiye ülkeler sıralamasında topladığı 73 puanla 4. basamakta yer aldı.
Türkiye Ninbudo Aikijutsu Federasyon Başkanı Zibel Saydan, Genel Sekreter ve Teknik Kurul Başkanı Cihan Ozbek ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kubilay Ersoy, amaçlarının Türk takımının başarılarını dünyaya göstermek olduğunu kaydetti ve destek beklediklerini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.