Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Sporcular PKK’ya Karşı Birleşti

Almanya’da kurulan Osmanen Germania (Almanya Osmanlıları) isimli dövüş sporcuları 4 bin 500 kişiyle PKK’ya karşı birleşti.Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Almanya’nın Offenbach-Ditzenbach bölgesinde kurulan Osmanen Germania, (Almanya Osmanlıları)...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’da kurulan Osmanen Germania (Almanya Osmanlıları) isimli dövüş sporcuları 4 bin 500 kişiyle PKK’ya karşı birleşti.
Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Almanya’nın Offenbach-Ditzenbach bölgesinde kurulan Osmanen Germania, (Almanya Osmanlıları) isimli kulüp henüz bir yıl olmadan 4 bin 500 üyeye ulaştı. Almanya’da 54, Türkiye’de 8, Avusturya’da 4, İsviçre’de 4, İsveçte 1, Danimarka ve Hollanda’da kuruluş aşamasında olmak üzere ofisleri olan Osmanen Germania isimli kulübü Mehmet Bağcı ve Selçuk Canşahin, kurdu. Kuruluş amaçlarının vatandaşlara ve gençlere yardımcı olmak olduğunu belirten Osmanen Germania Başkanı Mehmet Bağcı, "Özellikle uyuşturucu ve alkole bulaşmış olan gençlerimizi spora yönlendirerek, onların bu zararlı alışkanlıklardan kurtulmasını sağlıyoruz. Ayrıca işsiz olanlara da iş bulup diğer ihtiyacı olanlara da çeşitli yardımlar yapıyoruz. Zamanımız oldukça ilticalar için de yardım çalışmalarına katılıyoruz. Baden-Württemberg eyaletinde Stuttgart büromuzun yanı sıra Lüdwigsburg ve Reutlingen ofislerimiz de yakında faaliyete başlayacak. Bize katılan gençler genelde Uzakdoğu sporlarının yanı sıra birçok spor öğreniyorlar. Kulübümüzde politika ve ırkçılık kesinlikle yasaktır. Kulüplerimizde Kürt kökenli arkadaşlar da, Alevi dostlarımız da Arnavut kardeşlerimiz de faaliyet gösteriyor. Dortmund ofisimizin yöneticisi Alman bir arkadaşımızdır. Viyana yöneticimiz Avusturyalı bir arkadaş. Kulübümüzde Alman, İtalyan ve diğer milletlerden insanlar var bizim hiç kimseyle sorunumuz yoktur, hedefimiz sadece insanlara yardımcı olmaktır ve kulübümüz her kese açıktır. Ayrıca derneklerimizde siyaset yapmak kesinlikle yasaktır, ister Alevi, ister Kürt ve isterse ne olursa olsun devletini ve bayrağını seven herkese açıktır kapılarımız” dedi.
"VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ"
Avrupa’da saldırıya uğrayan Türk vatandaşların yanında olduklarını vurgulayan Osmanen Germania Başkanı Mehmet Bağcı, “Geçtiğimiz günlerde Köln kentinde bulunan Merkez Cami tehdit edilmişti ve yöneticileri bizi aradılar. Biz de gerekli tedbiri aldık. Daha önce de bir cami kurşunlanmıştı. Bunları PKK terör örgütü yandaşlarının yaptığı sanılıyor” şeklinde konuştu.
Spor kulüplerinde eğitim verdikleri gençlerimiz için devlet ve iş adamlarından yardım beklediklerini belirten Mehmet Bağcı, “Bakın PKK burada hem iş adamlarından hem de halktan yardım ve haraç alıyor. Bunu sağır sultan bile biliyor. Biz de burada vatanımız için canımızı ortaya koyduk. İsmimiz Osmanlı olduğu için birçok kurum ve polis bize sıcak bakmıyor ancak bizim hedefimiz sadece zorda olanlara yardım etmektir. Alman medyası da hakkımızda bugüne kadar hiçbir olumlu haber yapmadı sırf ismimizden dolayı” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.