Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yine fikir ayrılığına düştüler

'Kızlı erkekli öğrenci evleri'ne ilişkin farklı açıklamaları nedeniyle aralarına mesafe giren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu kez de Fethullah Gülen Cemaati'nin dershanelere ilişkin yeni önerisi konusunda görüş ayrılığına düştü.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 01:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 02:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yine fikir ayrılığına düştüler
 Cemaat’in, dershanelerin kapatılmaması, kullanımının devlete verilmesi yönündeki önerisine Arınç, “Bu düşüncenin sahibini takdir etmek gerekir” değerlendirmesinde bulunurken, Başbakan Erdoğan , “Devlete veririz diyorlar; kusura bakmayın biz darbe hükümeti değiliz” dedi.

Bülent Arınç, gündüz saatlerinde ABD ’ye hareketinden önce, Atatürk Havalimanı düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin soruları üzerine, dershane konusuyla ilgili görüşlerini açıklarken, konuyu Fettullah Gülen Cemaati’nin son önerisine getirerek, “Eğer dershaneler konusunda farklı düşünüyor ve bunların kapatılması gerektiğine inanıyorsa hükümetin, dershanelerin, kursların, okuma salonlarının, etüt merkezlerinin eğitimimiz açısından, öğrencilerimiz açısından faydalı olduğunu, kapatılmaması gerektiğini Muhterem Hocaefendi söylüyor. Bu çok doğru bir gerekçe olabilir. Bunun karşılığında diyor ki ‘Kapatmayın ama eğer isterseniz, bütün bu dershaneleri, okuma salonlarını siz kullanın, yine de öğrencilerimize faydalı olsun.’ Bu bir fedakarlıktır. Bu düşüncenin sahibini takdir etmek gerekir” diye konuştu.

Erdoğan’dan akşam aksi açıklama
Arınç’ın değerlendirmelerine karşın Başbakan Erdoğan, Gülen Cemaati’nin son önerisine de sıcak bakmadığını akşam bir televizyon kanalının canlı yayınında açıkladı. Erdoğan, Arınç ile ters düştüğü son açıklamasında “Şimdi biz devlete verebiliriz diyorlar. Kusura bakmayın biz bir darbe hükümeti değiliz. O zaman kurun okulları biz sizden hizmet alımı yapalım. Böyle hayırlı bir konuda neden böyle bir tartışma yapılıyor. Değişik yerlerde okullarınız da var, bunları da biliyoruz. Alın bu çocukları çok daha faydalı hizmetini yap” dedi.

Kaynak: Radikal
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.