Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tsyd’den Trabzonspor’a Çağrı

Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şube Başkanı Murat Taşkın, Trabzonspor’un Hollanda’daki kampına bazı gazetecilerin alınmamasına tepki gösterdi.Yazılı bir açıklama yapan Taşkın, bordo-mavili kulübün başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2015 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2015 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şube Başkanı Murat Taşkın, Trabzonspor’un Hollanda’daki kampına bazı gazetecilerin alınmamasına tepki gösterdi.
Yazılı bir açıklama yapan Taşkın, bordo-mavili kulübün başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun tavrının yanlış olduğunu belirterek, "Kamuoyu adına Trabzonspor’u takip eden basın mensuplarına yönelik olarak son günlerde yapılan antidemokratik ve keyfi yasaklar aslında toplumun bilgi alma hakkının engellenmesi anlamını taşımaktadır. Son olarak Trabzonspor’un Hollanda kampına Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun talimatı ile alınmayan spor yorum internet sitesinden Cevat Kol ile Günebakış Gazetesi’nden Mehmet Karagöz’e yapılan engelleme özgür Türk basınına vurulmak istenen bir darbedir" dedi.
"TÜRKİYE’NİN İTİBARINI ZEDELEMİŞTİR"
"Hollanda’da düzenlenecek basın toplantısına ’Cevat Kol ve Mehmet Karagöz isimli basın mensuplarının alınmasını istemiyoruz’ diyerek yerel güvenlik kuvvetlerini göreve çağıranlar basın özgürlüğünü ihlal etmişlerdir" diyen Taşkın, "Çağ dışı bu uygulamanın bir AB ülkesi sınırlarında gerçekleştirilmesi, Türkiye’nin itibarını da zedelemiştir. Üstelik, Trabzonspor Kulübü’nün turizm şirketinin kamp için düzenlediği medya turuna parasını ödeyerek katılan Güneşbakış Gazetesi muhabiri Mehmet Karagöz’ün basın toplantısı ve antrenmanlara ani bir kararla alınmaması, Trabzonspor Kulübü’ndeki keyfi uygulamanın kanıtıdır. Hollanda kampının sona ermesi ve meslektaşlarımızın Türkiye’ye dönmesinin ardından konu ayrıntılı bir basın toplantısı ile halkımıza duyurulacaktır. Arkadaşlarımızın yasal hakları da saklı tutulmaktadır. Trabzonspor gibi kitlelere mal olmuş bir takımla ilgili haberleri sağlıklı olarak yaptırmama adına keyfi olarak bu yasakları koyanları son bir kez "yaptığınız uygulama yanlıştır" diyerek, bu tutumlarından vazgeçmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.