Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzonspor’da 37. Divan Toplantısını Yapıldı

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, Trabzonspor 37. Divan Kurulu Toplantısında, eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve diğer üyelerin eleştirilerini yanıtladı. Usta, sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Bütçe disiplini...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzonspor’da 37. Divan Toplantısını Yapıldı
Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, Trabzonspor 37. Divan Kurulu Toplantısında, eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve diğer üyelerin eleştirilerini yanıtladı. Usta, sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Bütçe disiplini için her birimiz kulübümüze olağanüstü destek vermediğimiz sürece buradan asla ve asla çıkamayacağız" dedi.
Trabzonspor’un 37. Divan Kurulu toplantısı Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Toplantı Salonunda geniş katılımla yapıldı. Toplantıya Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve bazı yöneticilerle birlikte eski başkanlardan Özkan Sümer, Salih Erdem ve İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yanı sıra eski yöneticiler ve divan üyeleri katıldı.
Toplantıda ilk olarak konuşan Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, yönetime yönelik denetleme, tavsiye ve eleştirilerde sadece Trabzonspor’un menfaatlerini ön planda tutulmasının gerektiğini belirterek, "Yönetiminde denetleme, tavsiye ve eleştiri söyleyenin tarafına ve kimliğine göre değil, tümünü elekten geçirmesi gerekir. Yaşanmış gerçeklerin ve 7 şampiyonluğun analizi yapılmadan üretilecek ve sunulacak başarı şablonları, çökmeye mahkumdur. Antalyaspor ve Kasımpaşaspor karşısında alınan ağır yenilgiler, 1461 Trabzon’un küme düşmesi, bizi gençlerimizden ve Trabzonspor’un dokusuna uygun futbolculardan uzaklaştırmamalıdır" dedi.
Sürmen, camiada herkesin gönlünden Trabzonspor’un şampiyonluğu geçtiğini belirterek, "Üstelik sayın Usta’nın seçimi kazanmasındaki en önemli sloganlardan biri olan ’50. yılda şampiyonluk’ sözü, hepimizi heyecanlandırmaktadır. Ancak yönetimin seçimdeki şampiyonluk sözü nedeniyle, UEFA’nın Fair-play kuralları nedeniyle Trabzonspor hakkında verdiği kararın, başarı sayıldığı ortamda, yönetim kurulunun kulübün gücünü aşan harcamalar yapmamasını öneriyoruz. Kulübün gücünü aşan harcamalar sonucu, şampiyonluğun da gelmemesi halinde, dönüşü olmayan bir yola girmekten korkarız" şeklinde konuştu.
TRABZONSPOR’UN BORCU 499 MİLYON 259 BİN 29 LİRA
Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, bordo-mavili kulübün borcunu açıkladı. Ören, kulübün dernek ve bağlı şirketlerinin 30 Nisan 2016 tarihi itibariyle borcunun net 499 milyon 259 bin 59 lira olarak olduğunu belirtti.
BÜLBÜLOĞLU, UEFA SÜRECİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Kulüp Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu da UEFA ile mali Fair-play kriterleri konusundaki görüşmeler konusunda üyelere bilgilendirdi.
Bülbüloğlu, göreve geldiklerinde UEFA mali kriterlerine uyulmadığı için kulübe soruşturma açıldığını ve tüm gelirlere el koyulduğunu belirterek, "Yönetimde UEFA ile görüşmeler konusunda görevlendirilmemin ardından hemen randevu talep ederek bu süreci başlattık. Nisan ayında da ceza genel kurulunda başkanımız iyi bir sunum yaptı. Aynı süreci yaşadığımız Galatasaray, 1+1 men cezası alırken, biz Avrupa kupalarında herhangi bir men cezası almadık" dedi.
UEFA ile yaptıkları anlaşmalar gereği gelirlerinin yüzde 60’ını harcayabileceklerini belirten Bülbüloğlu, "55-60 milyon liralık futbolcu bütçesi kalıyor. Sıkı bir mali programa bağlı kalmamız da bu yapıdan kurtulmamız anlamına gelir. Futbolcu bütçesini arttırıp daha yüksek hedeflere ulaşmak istiyorsak gelirlerimizi arttırmalıyız" dedi.
İBRAHİM HACIOSMANOĞLU: "KİM KULÜBÜN 1 LİRASINI YEDİ VE YEDİRDİYSE NAMUSUZ, ŞEREFSİZ, HAYSİYETSİZ VE ONURSUZDUR"
Trabzonspor eski kulüp başkanı Hacıosmanoğlu ise 2,5 yıl hizmet ettikleri başkanlık görevini kongrede devrettiğini belirterek, "Seçilen yönetimleri rahat bırakalım, eleştiri yapacaksak yüzüne karşı yapalım. Başarılı olmaları adına kendilerine yardımcı olalım. O günden beri hiç konuşmadım. Mali genel kurula kadar da konuşmayacaktım. Sağolsun Ali Sürmen başkanımız telefonla aradı" dedi.
Kendisini sevenlerin de sevmeyenlerin de olduğunu belirten Hacıosmanoğlu, "Sevenlerin de kafasında soru işaretleri olmaya başladı. Diyorlar ki, ’Hacıosmanoğlu bu kadar ağır eleştiriler cevap vermeden durmaz. Kirli ilişkileri var. Muharrem Usta’dan anlaştı o yüzden cevap vermiyor’. Beni sevenler tarafından da bu bana iletildi. Ben genel kurulda da söyledim. Burada açık ve net söylüyorum. Kim Trabzonspor’un bir lirasını yedi ve yedirdiyse namusuz, şerefsiz, haysiyetsiz ve onursuzdur. Trabzonspor’un bir lirasını yiyenden hesap sormayan da, namusuz, haysiyetsiz, şerefsiz ve onursuzdur. Milletin kafasını karıştırmaya kimsenin hakkı yok. Kulübü yönetiyorsunuz. Bütün bilgiler elinizin altında. Bir kez daha söylüyorum. Kulübün bir lirasını yiyenden hesap sormayan namusuz, şerefsiz, haysiyetsiz ve onursuzdur. Bu konuyu böyle kapatalım. Kamuoyuda bunu böyle bilsin" dedi.
"BİR PİSLİĞİM VARDA, BUNU AÇIKLAYIN VE GİDİN SAVCININ ÖNÜNE KOYUN"
Trabzonspor Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu’nun kulübün UEFA ile ilgili görüşmeleri hakkında bilgi verdiğini hatırlatan Hacıosmanoğlu, "Burası bakkal dükkanı değil. Bir kulübün borcu neyse, borsaya açık bir şirketsiniz. Denetleniyorsunuz. Yabancı kuruluşlar denetliyor. Mali genel kurulda Trabzonspor’un açıklanan borcu 497 milyon lira. Trabzonspor’un borcunu başkan ve yetkili ağızlar 800 milyon lira civarında. Gizli hesaplardan söz ediliyor. Senetler var diyorlar piyasaya, kim vermiş bu senetleri. Trabzonspor’da kirli ilişkileri bilip de açıklamayan namerttir. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Var ise benim bir pisliğim, bunu açıklayın ve gidin savcının önüne koyun. Bunun hesabını vermekte benim namus borcumdur. Biz bu kulübü böyle gördük böyle yönettik"ifadelerini kullandı.
Başkan Usta’nın seçime 15 gün kala aday olduğunu belirten Hacıosmanoğlu, "Bu millet sizi başkan seçti. Niye başkan seçti? Şu şehirde astığınız resimlerle, yaptığınız seçim organizasyonlarıyla Trabzonspor’un borcunun bir kısmını kapattırdınız. 50. yılda şampiyonluk dediniz. Lucescu dediniz. Lucescu ile ben Ersun Yanal almadan önce 4 saat konuştum. Kendi ofisimde benim yanıma geldi. Hiç kimsenin haberi oldu mu?" şeklinde konuştu.
USTA: "SIKINTILI SÜREÇTEN GEÇİYORUZ"
Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, İbrahim Hacıosmanoğlu ve diğer üyelerin eleştirilerini yanıtladı.
Sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini belirten Muharrem Usta, "Bütçe disiplini için her birimiz kulübümüze olağanüstü destek vermediğimiz sürece buradan asla ve asla çıkamayacağız" dedi.
Göreve geldikten sonra yaklaşık 240 milyon lira olan gideri bastırmaya çalıştıklarını belirten Usta, "Bizim atlayacağımız dereler var, bunları geçmek zorundayız. Bu derelerden biri UEFA’ya mayıs ayında vereceğimiz hesap var. Nereye gittiğimizi mali genel kurulda zannediyorum daha iyi görmüş olacağız. Çok üzüntülü olduğumu camia adına söylemek istiyorum. İçinde bulunduğumuz durum vahim durumdur. Ama ben burada karamsarlık dağıtan bir başkan olarak duramam. Mutlaka buradan çıkacağız" dedi .
Usta, UEFA ile Fair-play konusunda 3 yıllık iş planı üzerinde anlaştıklarını belirterek, şöyle devam etti:
"Her 6 ayda bir IMF masası nasıl denetliyor ise IMF’nin spordaki karşılığı UEFA, onlar da bizi denetleyecek. Keşke TFF denetleseydi, ne işimiz var bizim Avrupa kapılarında. Mayıs sonunda 1 yıllık hesap vereceğiz. Ben geldiğimde 6 ay dolmuştu. 6 ayda zarar 95 milyon lira, ikinci altı ayda bizde 60 milyon yapsak, eder sana 155 milyon lira. Biz UEFA ile 65 milyon lira zarara anlaştık. Ben geldiğim dönemden önceki 95 milyon zarar üstüne 30 milyon kar edeceğim. Mayıs ayı sonunda 20 milyon avro ile UEFA’dan çıkmam lazım. Yoksa UEFA’dan 2 yıllık Avrupa’dan men cezası geliyor. Zor durumdayız."
"HACIOSMANOĞLU’NU BEN HİÇ ELEŞTİRMEDİM"
Başkan Hacıosmanoğlu’nun ’Ben hiç eleştirmedim’ dediğini dile getiren Usta, "Ben de seçimi kaybettim ama hiç eleştirmedim. ’Kulübün borcu şudur’ diye Muharrem Usta’nın ağızdan bir kelime çıkmamıştır. Ama burada söyleyeyim bu kulübün borcu bugün gördüğünüz değildir. Atlayacağımız dereler var. Kulübün içinde herhangi birisi kötü bir iş yapmış mıdır, yanlışı var mıdır diye bana bu meclis soruyorsa şunu söylüyorum, bilmiyorum, olmasını de hiç beklemiyorum, inşallah da yoktur. Dönüp oralarla uğraşmıyorum kan akıyor şu an onla uğraşıyorum" diye konuştu.
"MENAJERLERİN TAVSİYESİYLE OYUNCU ALMAYACAĞIZ"
Menajerlerin tavsiyesi ile oyuncu almayacaklarını belirten Usta sözlerini şöyle tamamladı:
"Gelecek sezon oy birliği ile oyuncu alacağız. Benim, transfer komitesindeki iki yöneticinin, teknik direktörün ve scout ekibinin onayı ile oy birliği ile oyuncu alacağız. Menajerden oradan buradan hiçbir oyuncu almayacağız. Geldiğimizde 150 milyon lira olan bütçesi 60 milyona indireceğiz. Çok ciddi oranda oyuncuları göndermek zorundayız. Gökhan Töre’yi, Oğuzhan’ı millet istiyor. Şu anda hangi menajer olması önemli değil bu konuda menajerlerle konuşuyoruz. Dünyanın her yerinde menajerler var. Göndermek istediğimiz oyuncuların yıllık maaşı yaklaşık 70 milyon, elimizdekilerin 10 milyon avroluk bölümünü tutmak istiyoruz. Bunlar genelde genç jenerasyon oyuncular. 10 milyon avro ile de yaklaşık 7 oyuncu almanın peşindeyiz. Bu 7 mevki ile ilgili elimizde 35 oyuncu var. Hepsi defalarca izlendi, oy birliği ile alınacak. Bunlarla görüşmeler başladı. Şu ana kadar görüşme yaptıklarımızın yüzde 10’undan fazlası basına düşmedi."
YENİ ÜYELERE BELGELERİ VERİLDİ
Trabzonspor Divan Kurulu Toplantısı’nda, divan üyeliğini hak kazanan üyelere ise belgeleri başkan Ali Sürmen ve Trabzonspor kurucularından Sabit Sabır tarafından verildi. Başkan Usta da belgesini Sabit Sabır’ın elinden aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.