Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzonspor taraftarı, TFF önüne 'temiz futbol fidanı' dikecek

Trabzonspor taraftarı, İstinye'de bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) önünde temiz futbol eyleminin 82.'sini gerçekleştirdi ve önümüzdeki hafta TFF binası önüne temiz futbol fidanı dikme kararı aldı.TFF binası önünde yapılan eyleme...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzonspor taraftarı, İstinye'de bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) önünde temiz futbol eyleminin 82.'sini gerçekleştirdi ve önümüzdeki hafta TFF binası önüne temiz futbol fidanı dikme kararı aldı.

TFF binası önünde yapılan eyleme yaklaşık 30 kişi katıldı. 82.’si yapılan temiz futbol eyleminde platform adına açıklamalarda bulunan Yavuz Saltık, Türkiye’deki spor severlerin temiz futbolu hak ettiğini düşündükleri için 82 haftadır eylemlerine devam ettiklerini belirtti.

Bu eylemleri, Türkiye’de futbol ortamının temizlenmesi ve geleceğe sağlıklı bir sportif anlayış bırakabilmek amacıyla gerçekleştirdiklerini kaydeden Saltık, "Turkish Fair - Play çatısı altında eylemlere başladı. Eylemlerimize zaman zaman 20 ile 200 kişi arasında katılımlar oldu. Taksim’deki bir takım olaylardan dolayı güvenliğimiz açısından bizi buraya yönlendirdiler. Önümüzdeki hafta burada federasyonun tam karşısında temiz futbol fidanı dikeceğiz. O fidanı gözümüz gibi bakacağız ve her hafta buraya geldiğimizde sulayıp büyümesini bekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kirli futbol düzeninin yıkılmasını isteyen Yavuz Saltık, "Bunun temizlenmesi, suçluların cezalandırılması ve bu süreçte suçlu olan ceza alan insanların futbol arenasından temizlenmesi noktasında bir şeyler yapılmasını istiyoruz. İzlediğimiz şeyin bir futbol karşılaşması olduğuna inanmıyoruz. Bu bir futbol karşılaşması değil. İzlediğimiz karşılaşmalar futbol camiasına yakışır karşılaşmalar değil. Bu anlayışın yıkılması ve yeni bir futbol anlayışının yerleşmesi için bu eylemlerin önemine çok inanıyoruz. Bu yüzden 82 haftadır buradayız. Olimpiyatlara aday bir ülkenin de bunu fazlasıyla hak ettiğini düşünüyoruz. Temiz futbol isteyen herkesten bu eylemlere katkı bekliyoruz. Spor kamuoyuna sesleniyorum. Gelecek kuşaklara sağlıklı bir spor anlayışı bırakalım." şeklinde konuştu.

Bordo - mavili taraftarlar, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.