Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzonspor Camiası İftar Yemeğinde Buluştu

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, kaleci Esteban ve Akakpo dışında diğer yabancı oyuncularla yollarını ayıracaklarını belirterek, takım içerisinde ücret adaletsizliğini en az seviyeye indireceklerini söyledi.Trabzonspor camiası iftar...

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 23:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzonspor Camiası İftar Yemeğinde Buluştu
Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, kaleci Esteban ve Akakpo dışında diğer yabancı oyuncularla yollarını ayıracaklarını belirterek, takım içerisinde ücret adaletsizliğini en az seviyeye indireceklerini söyledi.
Trabzonspor camiası iftar yemeğinde bir araya geldi. Gezinte teknesinde düzenlenen ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta ile yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu iftar yemeğine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, İljandarma Alay Komutanı Okçin Akşit İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, eski kulüp başkanı Salih Erdem, bazı ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, camianın önde gelen isimleri katıldı.
Kulüp başkanı Muharrem Usta, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, Trabzonspor’un zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Trabzonspor’umuz hangi süreçlerin içinden geçerse geçsin, bütün Trabzonsporlulara başarı sözümüz var. Başarmak zorunda olduğumuzun bilinciyle hareket etmemiz gereken durum, olgu var. Hangi şartlarda olursak olalım başarmak zorundayız" dedi.
Birbirlerinden güç almak için bu teknede bir araya geldiklerini belirten Usta, "Bu akşam bu teknede başarı için bir birimizden güç almak için iftarda bir araya geldik. Trabzonspor’u yönetenler, burada olanlara olmayanlara herkese kucak açmak zorundadır. Hiç kimseyi ayırt etmeden küçük büyük en ufak ayrıma gitmeden Trabzonspor’a destek olabilecek bütün unsurları bir araya toparlayabilme becerisini bu kulübü yönetenler sergilemek zorundalar" ifadesini kullandı.
Usta, yeni stat, yeni hoca ve takımla dip yapan Trabzonspor’u zirveye taşımak istediklerini belirterek, "Doğruları üst üste koyarsak bu zirveyi yakalamak kesinlikle mümkün olacaktır. Dün akşam İzlanda ile İngiltere takımlarının maçı vardı. İngiltere gibi bir takım İzlanda’ya yenildi. İzlanda orada dünyaya olağanüstü görüntü verdi. Neredeyse bütün taraftarlarının formayla stada geldiği bir taraftar grubu vardı. Mavilere bürünmüş İzlanda taraftarı. 350 bin kişilik bir ülkeden bahsediyoruz. Taraftarlarının tezahüratları bile farklı ve ritmikti. Emin olun İzlanda elenseydi de o yendiklerinde taraftarının huzuruna gelen takımın görüntü yine olacaktı. İzlanda’da biz şunu gördük. Çalıştılar doğruların üzerine gittiler. Hep iyi şeylerin peşinde oldular. Ama sadece futbolcular olarak değil taraftarıyla, camiasıyla ülkesiyle bütün olarak bunu başardılar. Biz bunu yine yapabiliriz. Trabzonspor camiası bunları çokça başarmış. Kimsenin şüphesi olmasın. Bu kulübü, kulübümüzü yeniden ayağa kaldıracağız. Önemli olan ihtiyacımız olan birlikteliği sağlayabilecek miyiz.? Bunu sağlamak bizim olmazsa olmazımızdır" şeklinde konuştu.
VALİ YÜCEL YAVUZ: "TRABZONSPOR HEP GÜZELLİKLERLE ANILACAK"
Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise bu organizasyonun Trabzonspor’un 50. yılında güzel başarılara vesile olmasını dileyerek, şunları söyledi:
"Trabzonspor, Türk spor tarihe hep başarılarla coşkulu zaferlerle ismini yazdırdı. Anadolu’dan çıkmış başarıya ulaşmış bir takımdır. Günümüz itibariyle Trabzon kamuoyu bütün Trabzonlu hemşerilerimiz, Trabzonlu olmayıp bu takıma gönül vermiş vatandaşlarımız Trabzonspor’dan tarihte olduğu gibi başarılar bekliyor. Bunun için zaman zaman sıkıntılar olabilir. Her takımda olabilir. Trabzonspor’umuzun da bu sıkıntıları atlatacağını biliyorum. Trabzon’un Trabzonspor’un hassasiyetini bilen bir kişi olarak canı gönülden inanıyorum ki önümüzde ki günler hep güzelliklerle anılacak. Başarılarla dolu bir gelecek olacak. Bu konuda bölge insanı siz değerli Trabzonlular yönetimde yer alan iyi niyetli bütün arkadaşlarımız bunu arzu ediyor. İnanç ve güç birliği olunca başarı mutlaka gelir. Kamu idaresinin yerel idarenin başı olarak burada elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz."
MUHARREM USTA BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI
Yapılan konuşmaların ardından Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
"TAKIMDA 5 TANE GENÇ OYUNCUMUZ OLACAK"
Usta, yeni dönemde 24-25 kişilik bir kadro oluşturacaklarını belirterek, "Yeni takımda 24 ya da 25 kişilik kadro olacak. Bu 25 kişilik kadro içerisinde şu anda geçen sene ki takımdan sıkça oynayan oyunculara baktığımızda onlar ilk dönem kampına çağrıldı. Kampa yaklaşık 25 kişi civarında arkadaşımız gidiyor. Bunların içinde genç arkadaşların sayısı oldukça fazla. Takımın son şeklinde yaklaşık 5 kişi gençlerden olacak. Geçen seneki takımdan birçok kişiyle ayrılma kararı aldık ama özellikle kontrat büyüklüğü açısından bakıldığında 12 arkadaşımızla yolları ayırdık. Onların kulüp bulması, bizim onlara destek olmamız kaydıyla bir şekilde Trabzonspor’un yeni döneminde bu arkadaşlarımız bulunmayacaklar. Bunu yaparken 2 tane amacımız var. Birisi bütçe planlamasında hedeflediğimiz bir rakam var. Buna sığmaya çalışıyoruz. Öyle olunca kontratı yüksek olan oyuncularla sistemi bundan sonra taşımanın mümkün olmadığını görüyoruz. Ayırmaya, ayrılmaya karar verdiğimiz arkadaşlar hangi takıma giderse gitsin her birinin başarılı alacağın inanıyorum. ’İyi olanlar da bizim kulübümüzde kayba uğradılar. Kulübümüzün maalesef iklimi buna müsait değildi” dedi.
“6-8 CİVARINDA OYUNCU TRANSFERİ YAPACAĞIZ”
Yeni sezonda kulübe uyum sorunu az olan oyuncularla birlikte olacaklarını belirten Usta, "Bizim şöyle de bir hedefimiz oldu; takımda kalan arkadaşlar genellikle genç arkadaşlar. Kulüple uyum sorununun en az olacağını düşünüyoruz. Ve belli bölgelere de daha önce söylemiştim. 6-8 civarında oyuncu transferi yapacağız. Bu yapacağımız transferle birlikte toplam maliyeti planladığımız bütçe var. Bunun içinde kalmak kesin olarak karar verdiğimiz bir konu. Bu 6-8 oyuncu içinde her bir alternatif isimlerle görüşmeler yapıyoruz" şeklinde konuştu.
YABANCILARDAN SADECE ESTEBAN VE AKAKPO KALACAK
Yeni sezonda yabancı oyunculardan sadece Esteban ve Akakpo’nun kalacağını belirten Usta, "Gidecek oyuncularla ilgili de gelişmeler var. Mesela Aykut Demir Osmanlıspor’a kiralandı. Brüt 1 milyon 500 bin Euro’dan bahsediyoruz. Cardozo, Cavanda, Yatabare, N’doye var. Elimizde Esteban ve Akakpo kalacak. Özer, İshak, Sefa, Musa, Erkan bu oyuncularla da görüşmeler var. Ben bu oyuncuların hepsinin değerli olduğunu söylemek istiyorum. Ama burada iklimin bozukluğundan başarılı olamadılar. Bu iklimi değiştirmemiz gerekiyor. Giden oyuncular bizim açımızdan sadece performansı kötü olduğu için gitmedi. Trabzonspor kulüp olarak, düzen olarak performansı iyi olmadığı için kimseyi suçlamak doğru değil” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.