Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzonspor: 3 - Metalist Kharkiv: 1

Stat: Hüseyin Avni AkerHakemler: Matties Gestranius, Jan-Peter Aravirta, Mikko Alakare (Finlandiya Futbol Federasyonu)Trabzonspor: Fatih Öztürk, Bosingwa, Papadapoulos, Belkalem, Yusuf, Medjani, Soner (Dk. 59 Fatih Atik), Mehmet, Waris (Dk. 89 Musa Nizam),...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 21:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Matties Gestranius, Jan-Peter Aravirta, Mikko Alakare (Finlandiya Futbol Federasyonu)
Trabzonspor: Fatih Öztürk, Bosingwa, Papadapoulos, Belkalem, Yusuf, Medjani, Soner (Dk. 59 Fatih Atik), Mehmet, Waris (Dk. 89 Musa Nizam), Yatabare, Cardozo (Dk. 59 Sefa Yılmaz)
Metalits Kharkiv: Goryainov, Villagra (Dk. 84 Bolbat), Papa Gueye, Torsiglieri, Pshenychnykh, Kranopyorov, Tkachuk, Kobin (Dk. 70 Kulakov), Jaja, Rebenok (Dk. 88 Osman), Momenyuk
Goller: Dk. 36 Belkalem, Dk. 87 Mehmet, Dk. 90+5 Goryainov (kendi kalesine) (Trabzonspor), Dk. 68 Homenyuk (Metalist Kharkiv)
Kırmızı kart: Dk. 77 Medjani (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 63 Belkalem, Dk. 90+4 Yatabare (Trabzonspor), Dk. 73 Kulakov (Metalist Kharkiv)

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçlarının bitimine bir maç kala ikinci tura çıkmayı garantiledi. Bordo mavili ekip bu akşam oynanan maçta konuk ettiği Ukrayra temsilcisi Metalist Kharkiv'i 3-1 mağlup etti.

Bordo mavili seyircilerin büyük ilgi gösterdiği, öğretmenlerin ise ücretsiz izlediği maçta Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 36. dakikada Belkalem, 87. dakikada Mehmet Ekici ve 90+5. dakikada da Goryainov kendi kalesine attı. Metalist Kharkiv'in tek golünü ise 68. dakikada Homenyuk kaydetti.

Bu arada Trabzonspor'da Medjani 77. dakikada gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kalırken takımını da 10 kişi bıraktı. Trabzonspor bu galibiyet ile beşinci maçların sonunda gruptan çıkmayı garantilendi.

Grupta oynanan diğer maçta, temsilcimiz ile ikincilik mücadelesi veren Lokeren, Legia Varşova'yı 1-0 mağlup etti.

46. dakikkada gelişen atakta misafir takım Metalits Kharkiv net bir gol fırsatından yararlanamadı. Sağdan ceza sahasına giren altı pasa kadar inen Jaja, pasını Rebenok'a aktardı. Ancak bu futbolcu kale önünden kötü bir vuruşla topu boş kale yerine üstten auta gönderdi.

53. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Mehmet Ekici'nin ceza sahası önünden şutunda kaleci topu kornere çeldi.

57. dakikada Mehmet Ekici'nin soldan ceza sahasına gönderdiği topa kimse dokunamayınca, meşin yuvarlak kaleye paralel auta çıktı.

62. dakikada Bosingwa'nın sağdan yaptığı ortaya ceza sahası içerisinde Mehmet Ekici kafayı vurdu, top kalecide kaldı.

68. dakikada konuk Metalist Kharkiv beraberliği yakaladı. Bu dakikada Rebenok'un soldan ceza sahasına gönderdiği topa altı pas önünde Homenyuk vurdu, kaleci Fatih'in müdahalesine rağmen meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1.

81. dakikada Bosingwa'nın sağdan ceza sahasına gönderdiği topu Sefa aşırdı, altı pas önünden Yatabare'nin şutu savunmaya çarpıp kornere gitti.

87. dakikada gelişen Trabzonspor atağında ceza sahası önünde topla buluşan Mehmet Ekici yerden vurdu, top direğin dibinden filelere gitti: 2-1.

90+5. dakikada Trabzonspor farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada gelişen Trabzonspor atağından soldan cçeza sahasına giren Sefa Yılmaz'ın şutunda meşin yuvarlak defanstan Goryainov'a çarparak yön değiştirdi ve filelerle buluştu: 3 - 1.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve müsabaka Trabzonspor'un 3-1 galibiyeti ile sona erdi.

Bu galibiyetle puanını 10'a çıkartan Trabzonspor, son maçlar öncesi gruptan çıkmayı garantiledi. Bordo mavililer, son maçını grup lideri Legia Varşova ile deplasmanda oynayacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.