Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzonspor: 1 - Metalits Kharkiv: 0 (İlk Yarı)

Stat: Hüseyin Avni AkerHakemler: Matties Gestranius, Jan-Peter Aravirta, Mikko AlakareTrabzonspor: Fatih Öztürk, Bosingwa, Papadapoulos, Belkalem, Yusuf, Medjani, Soner, Mehmet, Waris, Yatabare, CardozoMetalits Kharkiv: Goryainov, Villagra, Papa Gueye,...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 20:48
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 20:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Matties Gestranius, Jan-Peter Aravirta, Mikko Alakare

Trabzonspor: Fatih Öztürk, Bosingwa, Papadapoulos, Belkalem, Yusuf, Medjani, Soner, Mehmet, Waris, Yatabare, Cardozo

Metalits Kharkiv: Goryainov, Villagra, Papa Gueye, Torsiglieri, Pshenychnykh, Kranopyorov, Tkachuk, Kobin, Jaja, Rebenok, Momenyuk

Gol: Dk. 36 Belkalem (Trabzonspor)

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndan Trabzonspor ile Ukrayna temsilcisi Metalits Kharkiv arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı temsilcimizin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Trabzonspor, L Grubu'nda 7 puanla 12 puanlı Legia Varşova'nın ardından ikinci sırada yer alıyor. Bordo-mavililer, bu maçı kazandığı taktirde son maçlar öncesi gruptan çıkmayı garantilemiiş olacak. Misafir takım Metalits ise grupta sıfır puanla son sırada bulunuyor. Hiçbir iddiası bulunmayan Ukrayna ekibi, Trabzon'a genç ve yedek ağırlıklı bir kadroyla maçı çıktı.
Trabzonspor'da kaleci Onur Kıvrak, Kevin Constant ve Deniz Yılmaz sakıtlıkları, Özer Hurmacı, Serdar Gürler, Ferhat Yazgan ile Mustafa Akbaş ise UEFA listesinde yer almadıkları için maç kadrosunda yer almadı.
Bordo-mavili takımın başında ikinci kaçına çıkan teknik direktör Ersun Yanal, Galatasaray maçının 11'ine göre kadroda büyük revizyan yaptı. Yanal, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan Constant dışında elindeki tüm yabancıları ilk 11'de sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adamın en radikal değişikliği Yusuf Erdoğan oldu. Başarılı kanat oyuncusunu savunmanın solunda görevlendiren Yanal, Galatasaray maçında stoperde oynadığı Medjani'yi ise ön bileroorta sahaya sürdü. Yanal, Constant ve Özer'in yokluğunda orta alanda Medjani'nin yanında Soner ve Mehmet Ekici'ye forma verdi. Hücum ağırlıklı bir 11 oluşturan başarılı teknik adam, ileride yine Cardozo'yu görevlendirdi. Sağ kanatteki Yatabare ve soldaki Waris de Yanal'ın diğer gol umutlarıydı.

ONUR VE JAJA'YA SEVGİ SELİ
Trabzonsporlu taraftarlar, maç öncesi takımlar ısınırken sahaya gelen kaptanleri kaleci Onur Kıvrak'a sevgi gösterilerinde bulundu. Taraftarların isteğini kırmayan tecrübeli kaleci, tribünlerin önüne kadar giderek taraftarları selamladı. Bordo-mavili taraftarlar, daha önce takımlarında forma giyen Metalitsli futbolcu Jaja'ya da sevgi gösterilerinde bulundu. Tecrübeli futbolcu da Trabzonspor taraftarının tezahüratlarına il sallayarak karşılık verdi.

ÖĞRETMENLER ÜCRETSİZ İZLEDİ
Trabzonspor taraftarlarının diğer maçlara oranla daha fazla ilgi gösterdiği müsabakayı, öğretmenler ise ücretsiz izledi. Bordo-mavili yönetimin Öğretmenler Günü nedeniyle aldığı karar doğrultusunda, öğretmenlere özel biletler hazırlandı. Özel belitleri ile stada giren eğitimciler, takımlarına destek oldu.

24. dakikada Trabzonspor ağında Cardozo'nun ceza sahası önünden sert vurdu, kaleci topu kornere yumrukladı.
35. dakikada Pshenychnykh'in soldan ceza sahasına gönderdiği topu ceza sahası içerisined kafayla Homenyuk dukundu, meyin yuvarlak kaleci Fatih'te kaldı.
36. dakikada Mehmet Ekici'nin soldan kullandığı köşe atışında ön direkte kafayı vuran Belkalem, topu filelere gönderdi: 1-0.
45 dakikada iki takımında rakip kalelerde çok fazla etkili olamadığı müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'n 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.