Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzon’da Amatör Spor Konuşuldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Amatör Spor Haftası faaliyetleri kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi BESYO Konferans Salonu’ndan panel düzenlendi.Panele KTÜ Beden Eğitimi Bölüm...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2015 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2015 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzon’da Amatör Spor Konuşuldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Amatör Spor Haftası faaliyetleri kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi BESYO Konferans Salonu’ndan panel düzenlendi.
Panele KTÜ Beden Eğitimi Bölüm Başkanı Halit Suiçmez, KTÜ Besyo Müdürü Aslan Kalkavan, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Türkiye Okulsporları Federasyon Başkanı Ayhan Pala, Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Burhan Cahit Erdem ve Dünya Şampiyonu Güreşçi Selçuk Çebi konuşmacı olarak katıldılar.
Panelde konuşan Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye’de amatör sporun büyüklüğünün ve varlığının ne denli güçlü olduğunu görerek üç yıl önce böyle bir hafta yaparak bunu kutlamaya başladı. Bu hafta kapsamında ilde ve ilçelerimizde çeşitli spor müsabakaları gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de sadece sporu biz yapmıyoruz. ASKF, federasyonlar ve bu işe gönül bağı ile bağlı bir çok kişi ve kurumlar var. Biz sporun lojistik ayağını oluşturuyoruz. Devlet olarak sporun tesisleşme anlamında çok büyük katkıları var. Trabzon’da da bu tesisleri görebiliyoruz. Çoğu büyük şehirde olmayan tesislere sahibiz. Spor tesislerini doldurmak için her zaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Üniversiteler ve belediyeler, taban birlikleri ile işbirliği içerisindeyiz. Gençlere spor yaptırıyoruz. Tek amacımız spor kültürü oluşturmaktır. Bunun için çalışıyoruz” dedi. .
Türkiye’de 18 milyon spor yapan kişi olduğunu belirten Okul Sporları Federasyon Başkanı Ayhan Pala ise “18 Milyon sporcunun sadece yüzde 4’lük kısmı performans sporu ile ilgileniyor. Halen daha aşılamayan bir konu ise spor ile eğitim aynı ana olur mu? Aileler üzerinde spor eğitime engeldir kavramı aşılamadı. Biz Türkiye’de halen daha bunun savaşını veriyoruz. Dünya da ise bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Spor yapan kişi yapmayan kişiye göre daha fazla soru çözüyor. Gençler üzerinde ciddi anlamda sorunlar gözlenmeye başlandı. Spora başlama yaşı ile okulda okuduğunuz yaş doğru orantılı. Türkiye’de ise 12 yaşından sonra spora başlıyoruz. Teknolojik bağımlılık aldı başını gidiyor. Teknolojiye ayrılan zamanının yarısını spora ayrılsa çok daha farklı olacaktır” şeklinde konuştu.
Trabzon’da Amatör Spor dendiğinde tarihi çok eskiye dayandığını ifade eden ASKF Trabzon Başkanı Cahit Erdem, “Trabzon Spor anlamında tarihi bir şehir. Bundan 150 yıl öncesinde şehrimizde spor faaliyetleri yapılıyordu. Trabzon’da spora ve amatör spora gerçekten çok fazla önem veriliyor. Tesis anlamında da Türkiye’de de Trabzon en iyi yerde. ASKF olarak Amatör spora her zaman destek oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz” dedi.
Kendisinin zor şartlar altında spora başladığını belirten Dünya Şampiyonu Güreşçi Selçuk Çebi de yaptığı konuşmada “Spora çok küçük yaşta başladım. Amatör Spor ülkemizde gerçekten çok zor. Pırıl pırılsınız önünüz çok açık. Bizlerden daha büyük başarılar elde etmelisiniz. Bunu başarmak içinde hayal etmelisiniz. Tabi o hayali hedefe de çevirmeniz gerekli. Hayalinizi hedefe çevirmediğiniz zaman hayal olarak kalır. En başta sabretmelisiniz. Spor yapmak isteyen herkse yaşlı genç çocuk hepinize Gençlik ve Spor Bakanlığı en güzel imkanları sunuyor. Aynı şeklik Trabzon’da amatör sporcular en iyi şartlar içerisin de çalışsın diye Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı özveri ile çalışıyor. Şahsım adına ona bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.