Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Torku Konyaspor Verilen Cezaya Ateş Püskürdü

Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, Kasımpaşa maçında PFDK’nın “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle yeşil-beyazlılara verdiği 100 bin lira para cezası ve bazı tribünlere giriş yapan seyircinin kartlarına bloke konmasıyla...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, Kasımpaşa maçında PFDK’nın “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle yeşil-beyazlılara verdiği 100 bin lira para cezası ve bazı tribünlere giriş yapan seyircinin kartlarına bloke konmasıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.
Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, verilen cezayı skandal olarak nitelendirirken, “Torku Konyaspor Yönetim Kurulu olarak Süper Lig’in 32. haftasında kendi evimizde Kasımpaşa A.Ş ile oynadığımız karşılaşmanın ardından, TFF temsilcisinin raporuna istinaden kulübümüze verilen skandal para cezası ve kuzey tribününe giriş yapan taraftarlarımızın kartlarının bloke edilmesini asla kabul etmiyoruz. Bu haksız ve art niyet izlerinin taşındığı belirgin bir şekilde görülen uygulamanın ivedi şekilde askıya alınmasını istiyoruz. Torku Konyaspor taraftarı Süper Lig’in son iki sezonuna centilmenliği ile damga vurmuşken kendi evimizde oynadığımız ve kazandığımız bir maçın ardından, geriye kalan bütün maçlarda disiplin kuruluna sevk edilmemizi manidar buluyoruz” dedi.
“ARTIK SESSİZ KALMAYACAĞIZ”
Torku Konyaspor’un her alanda bu yıla damgasını vuran bir kulüp olduğunu ifade eden Baydar, “Eski futbolcuların, yöneticilerin, teknik adamların hatırlanması ve taraftarın önünde onure edilmesi, tribün şovları, ilk, orta, lise öğrencilerine sporu sevdirmek ve okuma alışkanlıklarını sürekli hale getirmek için yaptığımız etkinliklerden tutun, Türkiye’nin önemli isimlerinin yeni stadımızda misafir edilmesine kadar futbol seyrini bambaşka bir noktaya taşımaya çalışan kulübümüz, bugün üzülerek müşahede ediyoruz ki; en küçük hadiselerde bile cezalandırılmaya çalışılmaktadır. Konyaspor camiası olarak bu durumu kabullenmekte zorlanıyoruz. Gelinen noktada artık sessiz kalmayacağımızı ve konu hakkında her türlü girişimde bulunacağımızı net bir şekilde ifade ediyoruz” diye konuştu.
“VERİLEN CEZALAR ŞEVKİMİZİ KIRIYOR”
Konyaspor taraftarının son beş maça gelinceye kadar bir tek ceza dahi almadığını belirten Ahmet Baydar, “Peş peşe gelen cezalar Türk futboluna farklı tatlar kazandırmaya başladığımız şu dönemde şevkimizi kırmaktadır. Herkesin gözü önünde, canlı yayında hakem dövmenin 4 maç ile cezalandırıldığı bir ülkede sezon başından beri istisnasız bütün maçlarda defaatle koro şeklinde söylenen masum bir tezahürat düne kadar TFF yetkilileri tarafından kayıtlara alınmamışken, tribün kültürü olmayan, futbola uzak isimlerin maçlarda görevlendirilmesi neticesinde, çirkin tezahürat gibi algılanıp rapor edilmesi, taraftarlarımızın değil, bu olağan ve sıradan durumu rapor edenlerin ayıbıdır” ifadelerini kullandı.
“CEZA ART NİYETLİ”
Verilen cezanın art niyetli olduğunu ifade eden Baydar, “Taraflı tarafsız herkes bu yıl elde ettiğimiz başarıyı ve taraftarımızın tribün performansını ödüllendirirken, algı mekanizmasında sorun yaşayan bir yetkili yüzünden, aldığımız bu cezanın art niyetli olduğunun altını özellikle çiziyoruz. Torku Konyaspor Yönetim Kurulu olarak raporda iddia edilen tezahüratın dillendirilmediğini kesinlikle biliyoruz ve ayrıca bu konunun ardında sonuna kadar duracağımızın herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. TFF yetkilisi bu karşılaşmayla ilgili yazdığı raporda görevini kötüye kullanmış ve art niyetle hareket etmiştir. Bir kez daha kulübümüzün bu şekilde cezalandırılmasına seyirci kalmayacağımızı ve bahse konu yetkili hakkında yasal yollara başvuracağımızı spor kamuoyuna açıkça duyururuz” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.