Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Torku Konyaspor, Beşiktaş Maçını Salı Günü Oynamak İstiyor

Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, ligin son haftasında oynanacak Beşiktaş maçını çarşamba günü değil salı günü oynamak istediklerini söyledi. Baydar ayrıca Tahkim Kurulu’nun yeşil-beyazlı takıma verdiği cezaya sert tepki...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, ligin son haftasında oynanacak Beşiktaş maçını çarşamba günü değil salı günü oynamak istediklerini söyledi. Baydar ayrıca Tahkim Kurulu’nun yeşil-beyazlı takıma verdiği cezaya sert tepki gösterdi.
Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Kurula yaptığımız duruşmalı savunma isteğimiz görmezden gelinerek hakkımız gasp edilmiştir” dedi.
Baydar sert ifadelerle kararı eleştirdiği açıklamasında, “Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’nun Kasımpaşa maçı sonrasında temsilci raporuna dayanarak verdiği para ve tribün cezasına ilişkin itirazımız makul bir gerekçe gösterilmeden reddedilmiştir. Torku Konyaspor Kulübü olarak Tahkim Kurulu’nun bu kararını doğru bulmadığımızı ve kurulun büyük bir hata yaptığını belirtmek durumundayız. Fair-Play’a aday bir taraftar gurubunun bu şekilde cezalandırılmasını ve savunma hakkımızın gasp edilmesini doğru bulmuyoruz. Bu karar son iki sezonun yükselen yıldızı olan Konyaspor taraftarına yapılan en büyük saygısızlıklardan biridir” ifadelerini kullandı.
Temsilcinin hayali senaryolarla rapor oluşturduğunu anlatan Baydar, “Federasyon temsilcisinin o gün o maçta yaşananları değil, gerçekte var olmayanları ‘tünel etkisiyle’ kafasında bir senaryo oluşturarak rapor haline getirmesiyle başlayan, son dönemin en garip ve en acayip ceza süreci maalesef aleyhimize sonuçlanmıştır. Büyük bir hayret ve öfkeyle takip ettiğimiz bu süreçte, Tahkim Kurulu’na yapmış olduğumuz duruşmalı savunma hakkı isteğimiz ise gerekçe gösterilmeden reddedilmiştir” diye konuştu.
Tahkim Kurulu’nun yeşil-beyazlı ekibe savunma yaptırmadığını söyleyen Ahmet Baydar, “Türk futbolunda tribünlerden hızlı kaçışlar yaşanırken, Süper Lig’in yüz akı olan Konyaspor taraftarının takımına ve şehrine sahip çıkarak stadyumu doldurması spor kamuoyu tarafından büyük övgü ve takdirle karşılanmıştır. Ancak Tahkim Kurulu’nun savunma yapmamıza bile imkan tanımaması büyük bir talihsizliktir. Konuyla ilgili yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı ve bu kararın ardından hukuki süreci başlatacağımızı kamuoyu ile paylaşırız” şeklinde konuştu.
"BEŞİKTAŞ MAÇINI SALI GÜNÜ OYNAMAK İSTİYORUZ"
Ligin son haftasında oynanacak Torku Konyaspor-Beşiktaş maçıyla alakalı gün belirsizliği konusunda ise Baydar, “Torku Konyaspor-Beşiktaş maçının gün ve saatiyle ilgili yapılan değişiklikler spor kamuoyunda alay konusu olmaktadır. Daha önce 19 Mayıs perşembe günü oynayacağımız karşılaşma, önce 17 Mayıs Salı gününe alınmış, ardından Beşiktaş Spor Kulübü’nün arzusu üzerine 18 Mayıs Çarşamba günü saat 19.00’da oynanacağına dair haberler basında yer bulmuştur. Gelinen nokta Türk futbolu adına son derece üzücüdür. Torku Konyaspor kulübü olarak sezonun son karşılaşmasını Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi sitesinde ilk açıklandığı gibi salı günü saat 19.00’da oynamak istediğimizi, bunun dışında teklif edilecek hiçbir gün ve saati kabul etmediğimizi açık ve net bir şekilde spor kamuoyuna duyururuz” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.