Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hacıeyüpoğlu: Dershanelerin kapatılması Anayasa aykırı

Eski Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu, dershanelerin kapatılmak istenmesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi.     Hacıeyüpoğlu, yaptığı açıklamada, eğer devlet kademesinde...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2013 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hacıeyüpoğlu: Dershanelerin kapatılması Anayasa aykırı
Eski Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu, dershanelerin kapatılmak istenmesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi.

    Hacıeyüpoğlu, yaptığı açıklamada, eğer devlet kademesinde başarılı olunsaydı dershanelere gerek kalmayacağını kaydetti. Eğitim konusunda geride kalındığının herkes tarafından bilindiğini dile getiren Hacıeyüpoğlu, “Kendileri, mülki amirler bile bunu teyit ediyor. Eğitim Türkiye’de gerektiği yerde değil. Daha iyi bir yere gelmesi lazım. Türkiye’nin çok iyi eğitilmiş insan gücüne ihtiyacı var. Sen yapamıyorsun özel sektör yapıyor. Bu birinci kusur. İkinci kusur hür teşebbüs camiasının önüne geçemezsin. Bu bir defa demokratik değil. Adam ticaret yapıyor. Özel sektör eğitimi daha iyi yapıyor. Özel sektöre teşvikler ver eğitim daha iyi bir seviyeye gelsin. KDV, vergi muafiyeti getirir.“ diye konuştu.

    Eğer güneydoğuda eğitilmiş insan gücü yakalanabilseydi 33 yıldan beri yapılan bu kavganın, olmayacağını vurgulayan Hacıeyüpoğlu, "Adam ne yapsın. Aş yok, ekmek yok, hiçbir şey yok. Dağa çıkıyor, ondan sonra bizle savaşıyor. Eğitim istenilen seviyede değil, dershaneler bu açığı kapatıyor. İnsanlar bir yere girmek için yarış yaptırılıyor. KPSS sınavı var. Üniversite sınavları var. Bu sınavları geçebilmek için yüksek puanlar almak gerekir. Yüksek puan almadan bir yere giremiyorsun. Devlet kapısında, özel sektörde iş bulabilmek için iyi bir eğitim almak gerekiyor. Ya da hepten kaldır sınavları. Sınav olduğu halde dershaneler şart. Kapatılmasını doğru bulmuyorum.” şeklinde konuştu.

    Ticari işletmeyi kapatmanın Anayasa’ya aykırı olduğunu belirten Hacıeyüpoğlu, "Sen özel teşebbüsün ruhunu ortadan kaldırıyorsun. Devlet bana ticaret yapma diyebilir mi? O zaman serbest ekonomi, demokrasi nerede kaldı. Okuma hürriyeti nerede kaldı. Bilmiyorum yani acayip bir şey. Bunu tartışmak bile çok kötü. İyi bir şey değil. Bu konu iyi tasarlanmadı, insanı kuşkuya düşürüyor, kaosa sürüklüyor." ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.