Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tokat’ta Masa Tenisi Terfi Ligi Başladı

Tokat’ın ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Masa Tenisi 2. Ligi’ne yükselecek takımların belli olacağı terfi ligi, 39 erkek ve 21 bayan takımının katılımı ile başladı.Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanlığı’nın 2016 yılı...

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tokat’ta Masa Tenisi Terfi Ligi Başladı
Tokat’ın ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Masa Tenisi 2. Ligi’ne yükselecek takımların belli olacağı terfi ligi, 39 erkek ve 21 bayan takımının katılımı ile başladı.
Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanlığı’nın 2016 yılı faaliyet programında yer alan "Masa Tenisi Terfi Ligi" müsabakaları 54 ilden 300’e yakın sporcunun katılımı ile Ali Yücel Spor Salonu’nda start aldı. Erkeklerde 12 grupta yapılan eleme maçları sonunda 24 takım 1.tura yükseldi. 1.tur eşleşmeleri şu şekilde oluştu:
“Trabzon (bye), Etimesgut-Pamukkale, Işıkspor-Kütahya, Altınordu (bye), Bu Piliç (bye), SGK - Tokat, Aktif Sivas-Hizmet Der, Malatya Yeşilyurt (bye), Beyoğluspor (bye), Giresun-Isparta Serhatspor, Vanspor-Öz Van, Muğlaspor (bye), Veteran MTD (B) (bye), Pendik Belediyesi-Bitlis, Ordu-Konya, Ispartes (bye).”
Bayanlarda 6 grupta yapılan eleme maçları sonunda 12 takım 1.tura yükseldi. 1.tur eşleşmeleri şu şekilde oluştu:
“Masa Tenisi Dünyası Armaspor (bye), Sivas Yavuz Selim-Kocasinan Beld., Denizli Tan H.O.-Sivas Gençlik, İstanbul BBSK (bye) Trabzon Poyraz (bye), G.Antep Şahinbey-Kırşehir Belediye, Yenimahall (5.grup 2.si), 1955 Batman Belediyesi (bye).”
4 TAKIM BİR ÜST LİGE YÜKSELECEK
Masa Tenisi Federasyonu Genel Sekreteri Mahir Irmak, bir üst klasmana yükselme müsabakaları sonucunda 4 takımın bir üst lige yükseleceğini söyledi. Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Tokat İl Temsilcisi Abdullah Gürbüz ise Türkiye geneli yaklaşık 300 sporcunun kıyasıya ve centilmence mücadele ettiği karşılaşmaların kentin tanıtımı açısından da önemli olduğunu kaydetti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Tokat’ta ilk defa masa tenisi üst lige terfi maçlarının yapıldığına dikkat çekerek, “Katılım oldukça fazla, 50’nin üzerinde kulüp var. 300’e yakın sporcu hakem ve yoğun bir katılım var” dedi.
BAYANLAR KATEGORİSİNDE İDDİALILAR
Masa Tenisi Dünyası Armaspor Kulübü Antrenörü ve Kulüp Başkanı Murat İlter, ilk defa masa tenisi liglerine katılmak amacıyla bir A bayan takımı kurduklarını ifade ederek, “Amacımız Türkiye Masa Tenisi Federasyonu deplasmanlı 2. ligine yükselmek. Kadromuzda iki tane milli sporcu aynı zamanda süper lig tecrübesi olan oyuncular var. O nedenle biz turnuvada bayanlar kategorisinde bir numaralı seri başıyız. Grubumuzda oynadığımız iki karşılaşmayı 3-0’lık skorlarla kazanarak gurup birincisi olduk. 12 takım 2. tura yükseldi. Bizimle beraber 3 takım seri başı bay kaldığı için biz direkt çeyrek finale yükseldik” diye konuştu.
MASA TENİSİ YARIŞMASINA BEBEĞİ İLE GELDİ
Milli takım antrenörü ve mili takım sporcusu Elçin Yalçınkaya, yarışmalara 8 aylık bebeği Eylül ile birlikte geldi. Yaklaşık 20 yıldır masa tenisi oynadığını ifade eden Yalçın, “Bu sene Masa Tenisi Dünyası Armaspor Kulübü’nde terfi müsabakalara geldik. Amacımız şampiyon olarak takımı lige taşımak. 2. ligde terfi yapıp 1. lige, ardından Süper Lig’e kadar takımımızı yükseltmek istiyoruz. Bebeğimle geldiğim ilk karşılaşmam şu ana kadar bir sıkıntı çıkartmadı” şeklinde konuştu.
3 gün sürecek terfi müsabakaları sonunda erkeklerde ve bayanlarda ilk üç sırayı alacak takımlar 2016-2017 sezonunda Türkiye 2.Ligi’ne yükselmeye hak kazanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.