Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tokat Protokolü Engelli Çocuklarla Halı Saha Maçı Yaptı

Tokat protokolü engelli çocuklarla halı saha maçı yaptı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve Beyazay Derneği tarafından uygulanan “Açmak İçin Hareket Et” projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tokat Protokolü Engelli Çocuklarla Halı Saha Maçı Yaptı
Tokat protokolü engelli çocuklarla halı saha maçı yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve Beyazay Derneği tarafından uygulanan “Açmak İçin Hareket Et” projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda engelli çocuk katıldı. Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Erşan, Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, daire müdürleri engelli çocuklarla birlikte maç yaptı.
Oyuncu sınırlamasının olmadığı maçta görme engelli öğrenciler arkadaşlarının yardımı ile top oynadı. Maç sonrasında her iki takım da şampiyonluk kupası kaldırırken, müsabakalarda forma giyen, giymeyen tüm çocuklara madalya takıldı. Baklava ikramının ardından çocuklar ve protokol üyeleri; “Koşulsuz Sevgi Sağlam Dostluk İçin Biz De Varız, Buradayız” yazılı pankartla basına poz verdi.
Türkiye Beyazay Derneği Tokat Şube Başkanı Suna Arslan Köten, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türkiye Beyazay Derneği’nin yürüttüğü proje kapsamında etkinlik yaptıklarını ifade ederek, “Sayın Valimize ve Tokat protokolüne çok teşekkür ediyoruz bugün bizi yalnız bırakmadıkları için. Bir farkındalık çalışması olarak yaptık. Katıldığı için herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Tokat Valisi Cevdet Can ise 3 Mayıs’tan bugüne engelsiz yaşam ile alakalı büyük etkinlikler yapıldığını ifade ederek, “Neredeyse her gün bir etkinlik oldu. Bu da onlardan bir tanesi, ‘Açmak İçin Hareket’ projesi Sayın Cumhurbaşkanımız himayesinde tüm Türkiye’yi kapsayan Beyazay Derneği ile birlikte, güzel bir etkinlik” diye konuştu.
Halı saha maçına çıkan çocuklarda duydukları sevinci dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.