Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tmok Genel Kurulu Yapıldı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, "Yönetim kurulumuzdaki birçok üyemizin uluslararası birçok spor kuruluşunda üst düzey yönetici görev almaları TMOK’un dünya sporu üzerindeki saygınlığının bir göstergesidir....

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, "Yönetim kurulumuzdaki birçok üyemizin uluslararası birçok spor kuruluşunda üst düzey yönetici görev almaları TMOK’un dünya sporu üzerindeki saygınlığının bir göstergesidir. 2015 yılı içerisinde sporcularımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla iletişim ve ilişkilerimiz en üst noktaya ulaşmış durumda olup, 2015 yılı komitemiz açısından son derece başarılı bir yıl olmuştur" dedi.
TMOK Olağan Mali Genel Kurul toplantısı 19 Mart Cumartesi günü Olimpiyatevi’nde gerçekleşti.
Başkan Erdener toplantıda yaptığı konuşmada, “Yüz yılı aşan tarihi ile ülkemizin en köklü sivil toplum kuruluşlarından birisi olan TMOK, Olimpik Hareketin değerlerini toplumumuz ile paylaşmayı, özellikle geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımız ve gençlerimize yönelik projelere imza atarak Olimpik düşünceye sahip, gerçek anlamda spor kültürünü özümsemiş bir neslin yetişmesine katkı yapmayı temel amaç olarak görmekte ve bu yöndeki çalışmalarını arttırarak sürdürmektedir. Bugün Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) dünya genelinde mevcut 206 üye ülke Olimpiyat Komiteleri içinde TMOK’un çok saygın bir konumu bulunmaktadır. Yönetim kurulumuzdaki bir çok üyemizin uluslararası birçok spor kuruluşunda üst düzey yönetici görev almaları TMOK’un dünya sporu üzerindeki saygınlığının bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.
"BAŞARILI BİR YIL OLDU"
Geçen yıl içerisinde belirledikleri hedeflere ulaştıklarını vurgulayan Uğur Erdener, sözlerine şöyle devam etti:
"2015 yılı içerisinde sporcularımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla iletişim ve ilişkilerimiz en üst noktaya ulaşmış durumda olup, 2015 yılı komitemiz açısından son derece başarılı bir yıl olmuştur. 2016 yılı çalışmalarımızı da daha önce olduğu gibi aynı heyecan ve azimle sürdürmeye, yeni projeler üretmeye ve mevcut olanları uygulamaya devam edeceğiz. Özerk bir kuruluş olarak TMOK bu faaliyetlerini, devletten hiç bir şekilde mali destek almaksızın, sponsorlarımız ve IOC’nin destekleri ile yürütmektedir” dedi.
BÜTÇE ONAYLANDI
Genel Kurul, Genel Sekreter Neşe Gündoğan’ın TMOK faaliyetleri ile ilgili gerçekleştirdiği sunum ile devam etti. TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan yaptığı sunumda TMOK’un Olimpik Hazırlıklar ve Destek Programları, Çocuk ve Gençliğe Yönelik Gelişim Projeleri, Herkes İçin Spor projeleri kapsamındaki faaliyetler ile diğer çalışmalar hakkında bilgi verdi. Genel Kurul, 2015 yılına ait kesin hesap ve mali durum raporu ile Denetleme, Sicil, ‘Yüksek Danışma ve Disiplin Kurulu’ raporlarının okunması, müzakeresi ve oylanması ile devam etti. Yönetimin ve kurulların oybirliği ile aklandığı Genel Kurulda TMOK’un 2016 yılı bütçesi de toplantıya katılan üyeler tarafından onaylandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.