Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TMOK Fair-Play Üniversiteler Kervanı’nın 32. durağa Sütçü İmam Üniversite oldu

Fair-Play Üniversiteler Kervanı 32. ziyaretini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne gerçekleştirdi. Üniversite’de düzenlenen paneli izleyen 400 öğrenci Kahramanmaraş’ta “Fair-Play” gönüllüsü oldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Fair-Play Üniversiteler Kervanı 32. ziyaretini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne gerçekleştirdi. Üniversite’de düzenlenen paneli izleyen 400 öğrenci Kahramanmaraş’ta “Fair-Play” gönüllüsü oldu.

Üniversitelerde Fair-Play düşüncesinin yayılması ve geleceğin eğitimcilerinin Fair-Play felsefesini benimseyip, yetiştirecekleri öğrencilerine benimsetmesi adına yapılan panele 400 öğrenci katıldı.

Sütçü İmam Üniversitesi Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda düzenlenen ve yaklaşık 2 saat süren panelde katılımcılar Kahramanmaraş Fair-Play gönüllüsü olarak fair play andını hep birlikte okudu.

Dünya Ödülü kazanan sergi açılışı Rektör Deveci’den

Panel öncesi Dünya Fair-Play Konseyi tarafından Fair-Play “Tanıtım” dalında büyük ödül kazanan Dünya Karikatür Sergisi, Fair-Play Üniversite Kervanı üyeleri ile Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci tarafından açıldı. Öğrenciler ve katılımcılar ödüllü karikatür sergisini büyük bir beğeni ile gezdi.

Sütçü İmam Üniversitesi’nde gerçekleşen panelde TMOK (Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi) tanıtım stantı, Üniversite Sporları Federasyonu stantı ve Hacı Bekir stantı büyük ilgi görürken, kervan sponsoru Spor İstanbul’un tanıtımı yapıldı ve öğrencilere ücretsiz olarak kitap, broşür ve rozet dağıtıldı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, sporda kazanmak ve kaybetmekten önemli olanın kazanırken olduğu gibi kaybederken de Fair-Play felsefesinden uzaklaşmamak olduğunu verdiği örneklerle anlattı.

Deveci’nin konuşmasının ardından organizasyona katkı veren ve gerçekleşmesini sağlayan Türkiye Üniversite Sporları Yönetim Kurulu üyesi Doç.Dr. Hürmüz Koç, BESYO Müdürü Doç.Dr. Selçuk Gencay, BESYO Müdür Yardımcısı Hamdi Dereli, BESYO Sekreteri Yalçın Sarı, Yrd. Doç. Dr. Özlem Ekiz, Öğretim Görevlisi İlyas Şafak Ünal’a kervan üyeleri tarafında fair-play hizmet madalyası verildi.

Moderatörlüğünü BESYO Müdürü Doç. Dr. Selçuk Gençay’ın yaptığı panelde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu adına yönetim kurulu üyesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hürmüz Koç bir sunum yaparak, üniversitelerde sporun yaygınlaşması adına gerçekleşen çalışmaları istatistiklerle anlattı.

Kervan ekibinden Erdoğan Arıpınar, Haldun Domaç, Doç.Dr. Bilge Donuk, Semra Demirer, Sevim Güllü ve Teoman Güray, değişik bakış açılarından yaklaşarak öğrencilere Fair-Play’i çok özel sunumlar eşliğinde anlattı.

Kervandan Valilik ve Belediyeye ziyaret

TMOK Fair-Play Üniversiteler Kervanı Kahramanmaraş’ta Vali Yardımcısı Kenan Ökten, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya ve Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi de makamında ziyaret etti ve Fair-Play hizmet madalyası takdim etti.

TMOK Fair-Play Üniversiteler Kervanı 2017 yılının üçüncü, genelde 33. ziyaretini 11-12 Nisan’da Adıyaman Üniversitesi’ne gerçekleştirecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.