Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TGF’den ulusal ve uluslararası muhabirlere golf kuralları eğitimi

Deaflympics Samsun 2017’de ilk kez yapılan golf müsabakaları için Türkiye Golf Federasyonu (TGF) tarafından ulusal ve uluslararası basın mensuplarına kurallar hakkında eğitim verildi.Golf müsabakaları bu yıl ilk kez İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2017 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2017 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TGF’den ulusal ve uluslararası muhabirlere golf kuralları eğitimi

Deaflympics Samsun 2017’de ilk kez yapılan golf müsabakaları için Türkiye Golf Federasyonu (TGF) tarafından ulusal ve uluslararası basın mensuplarına kurallar hakkında eğitim verildi.

Golf müsabakaları bu yıl ilk kez İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda yer alacak. İlk kez golf müsabakalarını takip edecek ulusal ve uluslararası basın mensupları için TGF yetkilileri tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü’nde Türkçe, İngilizce ve işaret dili ile gazetecilere eğitim verildi. TGF Basın ve Medya Sorumlusu Cansu Günerdi ve Bülent Gürkan tarafından müsabakada dikkat edilecek hususlar gazetecilere uygulamalı olarak anlatıldı.

Yaptıkları organizasyon hakkında bilgiler veren TGF Basın ve Medya Sorumlusu Cansu Günerdi, “Golf sporunda sahaya giren herkesin uyması gereken konular vardır. Golf sporunun merkezinde saygı yer alır. Golf kulübü içerisinde bulunan oyuncular ve görevliler giysilerine dikkat etmek zorundadırlar. Yakalı tişört, pantolon, tabanı pütürlü ayakkabı ve şapka tercih edilen ayakkabılar arasındadır. Kot pantolon, ince topuklu ayakkabı, eşofman ve atlet gibi giysilerle golf kulübüne girilmemesine dikkat edilmelidir. Basın mensuplarının en dikkat etmesi gereken husus sessizliktir. Oyuncunun konsantrasyonunu bozmamak için cep telefonuyla konuşmak, mesajlaşmak, sesini açmak, fısıldaşmak ve gülüşmek yasaktır. Basın mensuplarının ayrıca tartışmalardan uzak durması gerekir. Golf sahasında basın mensuplarının oyunculara varlığını hissettirmeyecek noktalarda bulunarak görevlerini yapması mümkündür. Basın mensuplarının oyun alanında mümkün olduğunda uzaktan çekim yapabilmeleri için elverişli lensleri ya da kameraları tercih etmeleri daha verimli olacaktır. Basın mensupları sahada oyun esnasında belli bölümlerde hareket etmeden çalışmalıdırlar. Basın mensupları oyuncu atış yapacağı esnada en fazla 30 derecelik bir açı ile en az 5 metre uzak çapında durmalıdır” dedi.

Bilgilendirme toplantısı daha sonrasında uygulamalı anlatım ile devam etti.

Golf turnuvaları, yarından itibaren Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü’nde başlayacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.