Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tgf Başkanı Musa Aydın, Spor Müdürleriyle Buluştu

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın, basın kuruluşlarının spor müdürleriyle bir araya geldi.Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin Levent’teki merkezinde gerçekleşen toplantıya Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın önderlik...

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2015 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2015 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın, basın kuruluşlarının spor müdürleriyle bir araya geldi.
Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin Levent’teki merkezinde gerçekleşen toplantıya Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın önderlik etti. Basın kuruluşlarının spor müdürlerinin de yer aldığı toplantıda Las Vegas’ta Türk güreşinin aldığı başarılı sonuçlar konuşulurken, geleceğe yönelik planlamalar da yapıldı.
Kahvaltının ardından açıklamalarda bulunan Musa Aydın, güreşin tanıtımında emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başladı.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, yaklaşık 1 ay önce Amerika’da Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nın yapıldığını hatırlatarak, "Bu şampiyona diğer şampiyonalardan farklıydı. Çünkü Rio öncesi en son Dünya Şampiyonası’ydı. Burada güreşçilerimiz çok büyük bir zafer kazandılar. Ben hem Selçuk Çebi’yi hem Rıza Kayaalp’i hem de Taha Akgül’ü aldıkları başarılardan dolayı tebrik ediyorum. Selçuk Çebi’nin 35 yaşında olmasına rağmen 3. kez dünya şampiyonu olması büyük başarı. Bakü’deki Avrupa Oyunları’nda Selçuk’un performansı çok düşüktü. Hatta Las Vegas’a gittiğimizde güreş otoriteleri, güreş antrenörleri, ‘Selçuk’u neden getirdiniz, performansı çok kötüydü’ dediler. Ama hakikaten Selçuk bundan hem bir hırs hem de ders çıkartarak büyük bir azimle, gayretle çalışarak 3. kez şampiyonluğunu elde etti. Ben kendisini tebrik ediyorum ve bütün gençlerimize örnek olmasını diliyorum. Yine Rıza Kayaalp büyük bir efsaneyi yenerek büyük bir dünya şampiyonluğuna imza attı. Yine Taha Akgül, 57 kilolarda çok hareketlilik oluyor puan verilebiliyor ama o da önemli bir mücadele örneği gösterdi. 10-0 gibi de bir sonuç alınmamıştır. Hiç kimse bu puanla, sayı tuşuyla 1 dakika içerisinde şampiyon olmamıştır. Bizim için 3 şampiyonumuzun da değeri farklıdır” açıklamasını yaptı.
Güreş Federasyonu’na ve güreşçilere verilen destek için teşekkür eden Musa Aydın, konuşmasının ardından basın mensupları ile güreşle alakalı uzun bir sohbet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.